VUKOVIĆ: Pustio sam najiskusnije na kraju da zadovolje svoje sujete

- Nisam imao ideju da ostavim najiskusnije igrače na terenu na kraju meča, ali oni su mi dali signal da treba da ostanu i ja sam ih poslušao i ostavio ih da pokažu šta mogu i šta jesu - rekao je selektor Srbije

  • 1

Veselin Vuković, selektor Srbije, bio je vidno nervozan posle naivnog poraza, a posle meča je izjavio da čak nije ni hteo da ostavi postavu koja je završila meč, već da je menja, ali je poslušao igrače.

Naivno smo izgubili utakmicu. Imali smo jedno, pre svega u odbrani, loše poluvreme, gde je najcrnje to što su najiskusniji igrači "padali" u fazi odbrane. Dogovorili smo se na poluvremenu da uđemo sa rotacijama u centralni blok od pozicije 2 do 5.

- Dosta smo popravili igru, stekli samopouzdanje u napadu. Uroš Mitrović je pokrenuo bekove, našu igru u fazi napada i uzeli smo nekoliko lopti na kombinovanu odbranu.

- Došli smo u situaciju da u 54. minutu imamo tri razlike i najcrnje od svega je to što sam od tima dobio signal da najiskusniji igrači ostanu na terenu i privedu utakmicu kraju. To nije bila moja ideja. Ispoštovao sam ekipu i desilo se to što se desilo. Ostavio sam ih da bi zadovoljili te svoje sujete i da pokažu šta mogu i šta jesu - rekao je Vuković.

SVE ĆE SE UČINITI DA SRBIJA ISPADNE

Selektor se osvrnuo i na duel osmine finala protiv domaćina Španije.

- Šta sada? Čekamo Španiju u osmini finala. Ako, danas nismo bili zadovoljni suđenjem, sigurno da nećemo ni prekosutra. Sportski je nadati se, ali znajući kako funcioniše sistem Svetskog prvenstva, teško je očekivati i sve će se učiniti da Srbija ispadne.

- Na nama je da pokušamo da se suprotstavimo koliko je to moguće. Teško je biti optimista posle ovakvog poraza. Stvarno nisam siguran šta da mislim i kako da se ponašam prema nekim igračima - rekao je Vuković.

Bek Srbije Nenad Vučković bio je rezigniran igrom tima na kraju utakmice, kada su srpski rukometaši izgubili čak tri gola prednosti.

- Poslednjih sedam minuta ne želim da komentarišem. Ne znam zašto se to dešava, ali smo ipak još mnogo "mali" u rukometnom svetu da bismo očekivali neku pomoć. Nema druge, idemo na Španiju.

- Probaćemo da odigramo što bolje. Ne znam kako ćemo se vratiti posle dva poraza, ali mislim da moramo da smognemo snage i u utakmici sa Španijom nemamo šta da izgubimo. Možemo samo da dobijemo.

STANIĆ: NISAM IZDRŽAO DA GLEDAM SA KLUPE

Golman Srbije Darko Stanić je svojim odbranama vratio u život tim na početku drugog poluvremena, ali nije mogao da ih spasi poraza, jer još oseća posledice povrede pršljenova.

- Gubili smo, ali smo uspeli da se vratimo u meč. Meni ostaje žal što nisam bio na svom nivou, ali povreda me je omela.  Nisam mogao više da gledam sa klupe utakmicu i ušao sam u igru.

Preokrenuli smo rezultat, držali sve u svojim rukama, ali ponavaljaju se uvek iste greške.  Kad god imamo meč u rukama i treba  da prelomimo, mi to ne umemo.  Da li su to neke psihološke blokade ili nešto drugo, to već ne znam!

- Što se tiče moje povrede, dali su mi neke injekcije, nisam osećao bol, ali to je više blokada u leđima i nisam mogao da radim pune pokrete. Ne slušaju me ni noge ni ruke, ali ne znam šta će biti do ponedeljka - rekao je Stanić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zmrki

    20. januar 2013 | 10:00

    Sram vas bilo,kao da ste prodali utakmicu.Jer,samo debili mogu u finisu utakmice da dozvole 0:6.Stalno se vadite na psiholoski pritisak...onda-grupno kod psihijatra,sa sve trenerom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA