VUKOVIĆ: Žestoko smo uzdrmani, ne znam možemo li sa Špancima!

- Legao sam u sedam sati, jer sam noćas gledao Španiju. Moramo imati intenzitet, koji nisam siguran da možemo da postignemo. Oni ''melju'' svih 60 minuta - rekao je selektor srpskih rukometaša

  • 2

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković priznao je da je njegov tim žestoko uzdrman posle poraza od Poljske i Slovenije na Svetskom prvenstvu, i da se pribojava meča protiv domaćina Španije.

- Stvarno nije lako očekivati da možemo da se podignemo posle ovakve dve utakmice koje smo izgubili, a morali smo privesti kraju pobedom. Došli smo u situaciju da idemo na domaćina turnira Španiju, koja je neočekivano izgubila od Hrvatske. Možda bi nam u ovoj situaciji bolje došlo da smo se ukrštali sa Hrvatskom, ali šta je tu je. Potrebno je mnogo napora da se iz ekipe izvuče maksimum ili nešto što bi bilo dovoljno da se suprostavimo Španiji. Mislim da smo baš žestoko uzdrmani - rekao je Vuković.

Srbija je porazom od Slovenije (33:31) zauzela treće mesto u C grupi i protivnik u osmini finala biće joj Španija.

- Legao sam u sedam sati, jer sam noćas gledao Španiju. Moramo imati intenzitet, koji nisam siguran da možemo da postignemo. Oni ''melju'' svih 60 minuta. Mi smo do sada imali velikih padova, svaka promena igrača je kritična, dok Španci imaju dve zamene. To je ekipa koja dugo igra zajedno, sastali smo se u Londonu, dobro igrali do 50. minuta i onda im poklonili četiri lopte i izgubili meč. Moramo da pokušamo da uđemo u neki drugi ritam, koji njima ne odgovara - rekao je Vuković.

On je dodao da još nije razgovarao sa igračima i da ne zna da li su sposobni da pruže ozbiljan otpor domaćinu šampionata.

- Moram da porazgovaram sa većinom njih pojedinačno. Nejasno je šta nam se dešava. Bilo je previše grešaka i sa klupe i od startera, situacija o kojima smo davno pričali, ali se ponavaljaju. Moram da vidim šta je razlog, zbog čega smo došli do toga. Nemamo tog nekog igrača na terenu koji će da uzme stvar u svoje ruke i privede utakmicu kraju. To je problem ove ekipe. Videćemo da u nekoj bližoj budućnosti na tome radimo - poručio je Vuković.

Selektor je istakao da ne zna kako da objasni zašto su reprezentativci pri vođstvu završavali napade u desetoj sekundi.

- Bilo je situacija gde je bilo zahteva sa klupe, kao i igrača koji su mislili da treba da budu na terenu u tom trenutku, ali je isplivalo to, ajde sada kao iskusni. To su problemi sa kojima se srećemo. Najbolja napadačka postava ne može da završi meč, jer protiv ekipa koje rade brzi centar, ne mogu da menjam tri igrača. Uvek pokušavamo da napravimo balans - zaključio je Vuković.

Utakmica osmine finale SP Srbija - Španija na programu je u nedelju od 19 sati u Saragosi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rafael Vitez Boban

    20. januar 2013 | 16:10

    Mozete Vukovicu i ocete,znas zasto? Zato sto su bagra nesportska kalkulantska zgazite ih mislin da ce dosta Hrvata za vas navijat nema predaju Vukovicu,nemaaaaaa !!!!!!!!!!!

  • Mile

    20. januar 2013 | 17:12

    Ne mozete vi sa dosta slabijima a kamoli sa njima. Ovo vam je realnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA