NOLE: Sve čestitke Vavrinki!

- Terao me je da trčim po celom terenu, nikad mi nije slao iste lopte. On definitivno može da bude najbolji na svetu, to je dokazao na različitim podlogama - rekao je srpski teniser

  • 4

Novak Ðoković je plasman u četvrtfinale Australijen opena izborio posle maratonskog meča, koji je trajao više od pet sati, a srpski teniser čestitao je Stanislasu Vavrinki na pruženoj igri, rekavši da nije zaslužio da izgubi.

- Ovo je bio jedan od najdužih, najzanimljivijih i najuzbudljivijih mečeva u mojoj karijeri. Vavrinka je imao dosta prilika da pobedi, bolji start, veliki broj brejk-lopti i delovao je agresivnije na terenu. Zaslužuje sve čestitke. Žao mi je što je neko od nas dvojice morao da izgubi. Vavrinka je zaslužio pobedu. Terao me je da trčim po celom terenu, nikad mi nije slao iste lopte. On definitivno može da bude najbolji na svetu, to je dokazao na različitim podlogama - rekao je Ðoković za protivnika, koji je posle meča pustio suzu.

On je dodao da uspesi posle tako uzbudljivih mečeva utiču na njegovo samopouzdanje.

- Ovo su mečevi za koje svi živimo i treniramo. Svima je cilj da igraju na centralnom terenu i na visokom nivou više od pet sati. Setio sam se prošlogodišnjeg finala, koje je bilo podjednako uzbudljivo. Nadam se da je publika uživala, trudio sam da dam sve od sebe - rekao je Ðoković.

Srpski teniser se na početku meča često klizao na terenu, pa je posle izgubljenog prvog seta promenio patike.

- Počeo sam da se klizam, ne znam zašto. Promenio sam obuću, ali mislim da to nije uticalo na moju bolju igru, već sam bio više koncentrisan. Gubio sam 6:1 i 5:2, ali bio sam u sličnim situacijama i verovao sam da mogu da se vratim - zaključio je Ðoković.

On će u borbi za polufinale igrati protiv Čeha Tomaša Berdiha, koji je bio bolji od Kevina Andersona iz Južne Afrike 6:3, 6:2, 7:6 (15:13).

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    20. januar 2013 | 18:39

    Čestitam velikom sportisti koji uvek ima nesebično lepe reči za svakoga.U ostalom neznam da li još neko aplaudira protivniku za dobar poen?

  • demi

    20. januar 2013 | 18:28

    Veliki covek, veliki sportista pravi sampion lavljeg srca, bravo po sto puta.

  • Goxy

    20. januar 2013 | 17:55

    Bravo majstore,skromnost nije vrlina!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA