ŠĆEPOVIĆ: Krenuo sam u Busan, dočekao me Geongnam

- Posle dva dana sedenja u Seulu otišao sam avionom u neko mesto, a zatim 30 kilometara dalje u kamp kluba. Tada sam saznao da uopšte nije u pitanju Busan nego Geongnam - rekao je napadač Partizana kom je propao transfer u Južnoj Koreji

  • 0

Napadač Partizana Stefan Šćepović vratio se iz Južne Koreje gde mu je propao transfer u Busan, verujući da ga od potpisa ugovora dele samo lekarski pregledi. Na kraju se ispostavilo da nikakvog dogovora nije bilo sa Busanom i da je igrač bez njegovog znanja doveden da potpiše ugovor sa  Geongnamom!

- Krenuo sam u Koreju uz saglasnost kluba sa ubeđenjem da me tamo čekaju samo lekarski pregledi kako bih stavio potpis na ugovor sa Busanom. Ipak, brzo sam shvatio da neće sve ići glatko, naprotiv - počinje priču najbolji strelac Partizana za "Novosti".

Mladi napadač je shvatio da od obećane priče nema čak ni varijante sa klubom koji je trebalo da ga angažuje.

- Posle dva dana sedenja u Seulu otišao sam avionom u neko mesto, a zatim 30 kilometara dalje u kamp kluba. Tada sam saznao da uopšte nije u pitanju Busan nego Geongnam. Nisam želeo da sedim bez treninga, a upravo se to dešavalo u iščekivanju dogovora sa tim klubom.

Menadžer Fahrija Šekularac napomenuo je da su iz Beograda stizale laži kako se u Busanu menja kompletna uprava.

- Ne znam situaciju u Busanu, ali znam da je u Geongnamu došlo do promene čelnika. Promocija novog predsednika je zakazana za ponedeljak. Rekli su mi da ekipa kreće na Tajland, da će se tamo videti, ali ja nisam želeo više da čekam. Ko bi mi garantovao ugovor, a možda bih ostao tamo do završetka prelaznog roka? Odlučio sam da se spakujem i vratim nazad.

Priča o navodnom bojkotovanju Korejaca i "hvatanje za ložu" je po Šćepovićevim rečima smešna.

- To su gluposti, mene niko ne može da natera da ne treniram. Profesionalac sam i želim da budem maksimalno spreman. Jasno je da u celoj priči ne može da bude  moje krivice. Radio bih na svoju štetu kada bih otišao u Koreju i ne bih potpisao ugovor na 500.000 evra godišnje, koliko je navodno bilo dogovoreno. Takve priče stvarno nemaju nikakvog smisla.

O narednim koracima Šćepović još ne može preciznije da govori pošto je tek u subotu u večernjim časovima doputovao u Beograd.

- Rekao sam ljudima iz Geongnama da pošalju konkretnu ponudu Partizanu, a da se ja vraćam u Beograd. Ne znam šta će se dalje dešavati, želja mi je da se sve ovo što pre reši - završio je Stefan Šćepović.

Da je cela priča poprilično "mutna" svedoči i činjenica da ni Sretenović ni Bosančić još nemaju ugovore u džepu. Ni sa "dogovorenim" Busanom, ni sa Geongnamom koji se pojavio u priči tek po dolasku fudbalera u Koreju.

Menadžer koji je odveo fudbalere Partizana u Južnu Koreju, Fahrija Šekularac, optužio je menadžere Nikolu Damjanca i Falija Ramadanija da je transfer Šćepovića propao njihovom zaslugom.

- Svaki komentar na tu temu je suvišan. Najbolje je da o svemu pričaju igrač i klub - kratko je prokomentarisao Damjanac.

Sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković trebalo bi da se danas oglasi povodom ovih događanja.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA