ŠTETA: Jovanovski bez četvrtfinala

Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u četvrtfinale Australijan opena pošto je izgubila od Amerikanke Sloan Stivens sa 2:1 (6:1, 3:6,7:5)

  • 0

Od danas jedini predstavnik Srbije na Australijan openu u singlu je Novak Đoković, pošto više nemamo ni ženskih predstavnica.

Američka teniserka Sloun Stivens je u meču osmine finala prvog grend slema u sezoni pobedila Srpkinju Bojanu Jovanovski sa rezultatom 2:1 (6:1, 3:6, 7:5) i za plasman u polufinale igraće protiv bolje iz duela Serene Vilijams i Marije Kirilenko.

Bojana je prvi set izgubila ubedljivo, pa je za samo dvadeset pet minuta igre bilo 6:1 za 19-godišnju Amerikanku. Bojana je imala čak 18 neiznuđenih grešaka, pa nije ni čudilo što je tako lako izgubila prvi set.

U drugom setu slika na terenu se u potpunosti promenila. Jovana kao da se odjednom probudila. Popravila je igru, posebno je pazila na servis protivnice i vratila neizvesnost meču jer je ovaj deo igre dobila sa 6:3. U drugom setu Bojana je na 38 uspešno odserviranih loptica Stivensova osvojila čak 20 poena.

Nastavila je srpska teniserka i treći set u istom ritmu. Napravila je brejk na samom početku, povela je sa 3:1, i sve je išlo u najboljem mogućem pravcu, ali je Amerikanka najpre izjednačila na 3:3, a potom i napravila brejk kod rezultata 5:4. Do kraja je rutinski završila posao brotiv Bojane.

Stivens, 25. na WTA listi, na kojoj je za 31 mesto bolje plasirana od Jovanovske, odigrala je savršeno u završnici, ali je Jovanovski ipak zabeležila svoj najbolji učinak na svojim nastupima na grend slem turnirima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA