JUNIORI KIDAJU: Milojević u osmini finala, Jorovićeva u drugom kolu dublova

Nikola Milojević kao prvi nosilac stigao do najboljih 16, dok je Ivana Jorović sa Rumunkom Ilkom Coregi u uvodnoj rundi takmičenja pobedila Adrijanu Lekaj iz Hrvatske i Aldilu Sutjiadi iz Indonezije sa 6:2, 6:1. Jelena Janković izgubila i u dublu

  • 0

Srpski teniser Nikola Milojević plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u juniorskoj konkurenciji, pošto je jutros u Melburnu savladao Australijanca Olivera Andersona sa 6:2, 1:6, 8:6.

Protivnik Milojeviću u meču za ulazak u četvrtfinale prvog grend slem turnira sezone biće Austrijanac Lukas Midler, koji je pobedio Amerikanca Mekenzija Mekdonalda sa 6:4, 6:2.

I druga mlada nada srpskog tenisa Ivana Jorović se zajedno sa Rumunkom Ilkom Coregi plasirala u drugo kolo nadmetanja juniorskih ženskih dublova na Australijan openu. Njih dve su u uvodnoj rundi takmičenja pobedile Adrijanu Lekaj iz Hrvatske i Aldilu Sutjiadi iz Indonezije sa 6:2, 6:1.

Jorovićeva i Coregi će se u drugom kolu sastati sa Australijankama Samantom Heris i Astrom Šarma, koje su na startu takmičenja priredile iznenađenje: eliminisale su treće nosioce, Aleksandru Klik iz SAD i Elizu Mertens iz Belgije, rezultatom 1:6, 6:2, 10:5.

Druga srpska teniserka sveta, Jelena Janković, završila je takmičenje u Australiji na svim frontovima, pošto su ona i njena partnerka u dublu Mirjana Lučić Baroni iz Hrvatske predale meč rusko-češkom dublu Anastasija Pavljučenkova - Lucija Šafarova i tako su završile takmičenje u osmini finala Otvorenog prvenstva Australije.

Jelena i Mirjana meč su predale pri rezultatu 2:1 za Pavljučenkovu i Šafarovu. Rusko-češki dubl će u četvrtfinalu igrati protiv domaćih teniserki Ešli Berti i Kejsi Delakve.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA