SAMPRAS O NOLETU: On ne igra samo za sebe, već i Srbiju!

Legendarni teniser preneo utiske sa večere sa Srbinom, za kog je zaključio da je psihološki neuništiv, da pobedama zemljacima donosi radost i da će u naredne tri do četiri godine biti u samom vrhu

  • 0

Legenda tenisa i bivši svetski broj jedan Pit Sampras izneo je svoje utiske o najboljem teniseru Novaku Đokoviću u intervju za sajt "thetennisspace.com", rekavši da ga je savetovao o daljem toku njegove karijere. Osvajač 14 gren slem titula rekao je da je posle večere sa Đokovićem shvatio da Srbin ne igra samo za sebe, već i za svoje zemljake.

- Proveo sam neko vreme sa Novakom, on je sjajan momak. Večerali smo prošle godine u Los Anđelesu i pitao me je kako sam uspeo da tako dugo ostanem na vrhu. Rekao sam mu da svoj život učini što jednostavnijim. Ja nisam uzimao nepotrebne reklame i druge marketinške obaveze. Imao sam malo kontakta sa ljudima, bio sam koncentrisan samo na tenis. Tim mi je bio mali, činili su ga isti ljudi. Čuvao sam energiju, to je bio moj recept.

Đoković je njegove reči usvojio, kaže Sampras, ali smatra da je svako drugačiji na svoj način i da zna da Novak ima različite projekte.

- Otišao sam sa večere impresioniran Srbinom. Shvatio sam da ne igra samo za sebe, već i za svoju zemlju, svestan je da potezima i igrama svojim zemljacima donosi neku radost i nadu. Đoković zna šta je rat i svi ti užasi. Smatram da će u naredne tri do četiri godine biti u samom vrhu. Psihološki, on je neuništiv. Možda je pre tri i moglo da se dogodi da psihički padne, ali sada ne.

Prema mišljenju legendarnog Samprasa, Endi Marej ima šansu da posle osvajanja prvog glen slema juriša na prvo mesto ATP liste.

- Na Olimpijskim igrama je pobedio Federera, a onda je osvojio i svoj prvi slem i tako zapušio usta kritičarima. Prvi slem je uvek najteže osvojiti, sada će igrati mnogo mirnije. Izaći će na teren i pokušati da se zabavi. Jedna od najboljih osobina za tenisera je da ima kratko pamćenje, a Endi je sada upravo takav. Ranije mu je bilo lako da se unervozi, uznemiri na terenu, bude ljut na sebe ili svoj tim. Sada je naučio da zaboravi  na greške koje pravi tokom meča. Ovo je važno, jer nekada je dovoljno da samo na pet minuta izgubite koncentraciju i to će vas na meču protiv vrhunskog igrača koštati seta.

- Marej je ranije bio kandidat za osvajanje gren slema, ali sada je mnogo više od toga, sada je favorit. Mislim da bi ovu sezonu mogao da završi kao broj jedan, da će, kao i Novak, u narednih nekoliko godina biti na vrhuncu, i da će osvojiti više od jednog gren slema – zaključio je Sampras.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA