SP U RUKOMETU: Debakl "orlova", Srbija - Španija 20:31!

Rukometaši Srbije odolevali samo u prvih pet minuta, nisu nijednom poveli tokom meča i na kraju ubedljivo eliminisani u osmini finala Svetskog prventva

  • 3

Rukometna reprezentacija Srbije doživela je katastrofu  u meču osmine finala Svetskog prvenstva protiv domaćina Španije u Saragosi, 20:31. "Orlovi" su držali priključak samo u uvodnim minutima, nijednom nisu poveli, a poslednji egal bio je 3:3.

Kako je meč odmicao Španci su stvarali razliku, u čemu su im pomogli i srpski rukometaši mnoštvom izgubljenih lopti i promašaja. Golman Srbije Darko Stanić (13 odbrana) bio je ubedljivo najbolji pojedinac u našoj ekipi, što dovoljno govori o odnosu snaga. Petar Nenadić bio je donekle svetla tačka u napadu sa tri postignuta gola dok je bilo neke nade, meč je završio sa četiri.

Španci će u četvrtfinalu igrati protiv Nemačke, dok srpskom rukometu preostaju samo brige, srebro sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva kada smo bili domaćini sve više deluje kao slučajnost.

OTPOR OD PET MINUTA

U prvih pet minuta viđeno je dosta nervoze i brzopletosti sa obe strane, Španci povedu sa golom razlike naši izjednačuju. Nenadić se upisao već dvaput.

Španci iz kontre preko Tomasa u devetom minutu prvi put stiču dva gola prednosti, 5:3. Sa obe strane propišteno je nekoliko napada, a Darko Stanić odbranio je sedmerac Tomasu.

Međutim, uskoro domaćini dolaze na +3, lobom Rivere, da bi Kaneljas povisio na 7:3. Vujin prvim golom na meču postiže konačno gol za "orlove" posle nekoliko neuspešnih napada.

Srbija je potom dozvolila sebi da za dva minuta sa igračem više, posle diskvalifikacije Virana Morosa u 14. minutu, ne postigne nijedan gol već primi dva i to je već velikih 9:4 za domaćina.

Španci sigurno održavaju prednost od četiri-pet golova razlike i čini se da su bliži tome da je povećaju, nego Srbija da se približi. Stanić i Nenadić u tim momentima činili su šta su mogli, ali to nije bilo dovoljno.

Do kraja prvog poluvremena Španci su u jednom momentu imali i devet golova prednosti, dok su kontrama punili mrežu srpskih rukometaša. Opasnost je pretila sa svih strana, a Danijel Sarmijento sa pet golova bio je najveća glavobolja.

Sa druge strane Arpad Šterbik, golman Španije, nekada naša uzdanica, imao je svega tri odbrane u prvih pola sata, jer su srpski rukometaši često gubili loptu pre upućenog šuta, ili promašivali ceo gol.

U NASTAVKU SLIČNO

"Orlovi" su drugo poluvreme otvorili golom kapitena Ilića, ali to nije bio nagoveštaj nečeg bitnog. U prvih 13 viđena je prava revija promašaja sa obe strane, što Špancima koji su držali +8 nije smetalo. Dotog momenta postignuto je svega pet golova na obe strane, a Srbija je zatim nakratko zaigrala malo bolje iprilazila na šest razlike.

Špancima nije trebalo previše vremena ni truda da prednost opet dignu na osam do devet golova, tajmaut srpskog selektora Vukovića prosto nije mogao da donese bitan pomak, a uskoro je usledila i diskvalifikacija Marsenića.

Do kraja Španci su stvorili dvocifrenu prednost, koja im je lepo ohrabrenje pred meč četvrtfinala protiv Nemačke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rafael Vitez Boban

    22. januar 2013 | 00:23

    Sta je jadnice isti ste ka i mi znas li da Hrvatsku u zadnjih 17 godina ima 15 medaja u rukometu i to mislin 7 zlatnih i kad god izgubimo ili ne prođemo svi pjucaju po njima kad ne ide ne ide Hrvatska u deset godina zadnjih u prvom krugu ni izgubila niti jednu utakmicu danas nan je bila 61 pobjeda mislis li da ce ako ovi mladi momci i izgube neko pricat o tome nece pjucat ce ih a 15 godina smo u top 2 reprezentacije svita to je Balkanski mentalitet...

  • Socaaaa

    21. januar 2013 | 21:09

    Da imaju malo obraza nikad za reprezentaciju nebi vise igrali ali ne samo to nego ih kazniti drasticno,neka jednom u zivotu neko odgovara za svoje postupke a ne "trener podneo ostavku i to je to"...

  • Djuka

    24. januar 2013 | 15:58

    Ma, kakav je to izbornik koji kaže prije utakmice - "Ne znam kako ćemo, uzdrmani smo,..." Halo??!! To je psihološki pogubno za igrače, normalno je da uđu isprepadani u meč. Treba igrače natjerati da grizu i grebu i jedu - jer takav pristup jedino može garantirati borbu do kraja. Realno - Srbija ima dobru ekipu, ali najslabija vam je karika - izbornik. Pratim srpsku repku, ali ima čovjek previše egzibicija...recimo on pusti najiskusnije igrače da sami riješe zadnje minute itd, pa to je svjetsko prvenstvo, ne trening.....toga nema nigdje. Pozdrav iz Zagreba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA