VUKOVIĆ: Moram da prihvatim krivicu!

Srpski selektor priznao da je bio nerealan pre početka SP u rukometu, mada tvrdi da mu se ekipa kojom raspolaže i dalje sviđa

  • 1

Selektor rukometaša Srbije Veselin Vuković rekao je posle debakla protiv Španije da privata odgovornost za neuspeh na prvenstvu sveta, jer je, kako je istakao, on izabrao ekipu.

Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u četvrtfinale pošto je večeras u Saragosi, u osmini finala, izgubila od selekcije domaćina sa 31:20.

- Slažem se sa cinjenicom da smo meč izgubili već nakon 20 minuta, nismo ispoštovali neke dogovore iz svlačionice. Dogovor je bio da budemo što ozbiljniji u odbrani, što gušće da igramo i rešimo početni talas Sarmijenta, koji voli brzo da reši situaciju. Ideja je bila da u napadu budemo stpljivi, što nismo bili, utakmicu smo završili sa 19 tehničkih grešaka - izjavio je Vuković posle očajno odigrane utakmice.

On je dodao da mu "nije lako", kao ni igračima.

- Ne znam da li neko voli kada izgubi, ali mi smeta kada izgubimo a da nas Španci ničim nisu iznenadili, a ''ubili'' sa 11 razlike. To je to što najviše boli, videćemo kako dalje. Moram da prihvatim odgovornost, to je moj deo posla, jer sam ja izabrao ekipu. Možda sam bio malo nerealan kada smo pošli ovamo, videlo se da mladost nije u stanju da odgovori zadacima i svaka rotacija bila je sa mnogo grešaka. I pored svega, stojim iza toga da mi se ova ekipa sviđa - prokomentarisao je Vuković.

Selektor Srbije naveo je da su stručni štab i igrači "u dubini duše" znali da će duel protiv Španaca biti nemoguća misija.

- Mogli smo da igramo najbolje na svetu, ne bi pobedili. Meni smeta to što svojom igrom pomognemo svakom protivniku da im bude lakše. Previše smo naivni, jer sve što se desi prvi put, desi se nama. To je ono na čemu se mora raditi. Posle ovoga svi ćemo izvući pouke - zaključio je Vuković.

Španski selektor Valero Rivera bio je veoma zadovoljan utakmicom.

- Videli smo sjajnu igru mog tima. U drugom poluvremenu sam imao priliku da raspodelim minutazu na sve igrače. Veoma sam srećan našom kontrom, kao i igrom u oba smera - rekao je Rivera.

Reprezentativac Srbije Nenad Vučković složio se da je meč u saragosi rešen već u prvom poluvremenu.

- Nedopustivo loše smo igrali u odbrani, možda ja prvi. U nastavku smo pokusali nešto da popravimo, primili smo samo tri gola za 17 minuta. Međutim, napad nije funckionisao, napravili smo puno tehnickih grešaka, što je nedopustivo za ovako važnu utakmicu. Sva odgovornost je na nama koji smo u prvom poluvremenu jako loše igrali u fazi odbrane - rekao je Vučković.

Srpske rukometaše sa tribina bodrili su ministarka sporta i omladine Alisa Marić i drzavni sekeretar za sport Predrag Peruničić. Oni su doputovali u Saragosu i zajedno sa čelnicima nacionalnog saveza odgledali meč osmine finala protiv Španije. Takođe je bio prisutan i nekadasnji repreznetativac Jugoslavije Nedeljko Jovanović.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    22. januar 2013 | 01:52

    Kreten, sedam golova u nizu a on kao trener ne traži tajmaut. Toliko o stručnosti samo pokazuje svoju bahatost. Šta vredi što momci izginuše kad imaju nepismenog trenera!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA