SRPSKI ROKI: Nikola Sjekloća u borbi za WBC titulu! (VIDEO)

Naš bokser biće prvi Srbin koji će se boriti za titulu šampiona sveta u najprestižnijoj federaciji na svetu, gde su šampioni bili Muhamed Ali, Džordž Forman, Majkl Tajson, Vitalij Kličko...

  • 12
Nikola Sjekloća Foto: S. Pikula

Srpski bokser Nikola Sjekloća biće prvi Srbin koji će se boriti za prestižnu titulu prvaka sveta u najjačoj bokserskoj federaciji  Svetskog bokserskog saveta WBC. To do sada nikome nije pošlo za rukom, a ovakva prilika se ukazuje jednom u životu.

Sjekloća, rođeni Nišlija, koji inače boksuje pod zastavom Crne Gore, 16. februara, u Atlantik sitiju u Americi, ukrstiće rukavice sa Saki Bikom, kamerunskim bokserom, koji boksuje pod okriljem Australije. Telegraf je imao ekskluzivno pravo da poseti Nikolu Sjekloću na treningu i čuje kakva su njegova očekivanja od meča.

TRENIRA U USLOVIMA KAO ROKI

Dolazak u malu salu SD "Radnički" na Crvenom krstu bilo je pravo iznenađenje. Očekivali smo da će se kandidat za titulu šampiona sveta pripremati u nekoj fensi sali sa modernim spravama, ali ambijent nas je vratio u nezaboravne filmove o Rokiju i njegovim treninzima u maloj trošnoj sali u Filadelfiji sa čuvenim trenerom Mikom.

Miris znoja, ustajalosti i memle osećao se u trošnoj sali, dole kod zida natpis: " Molimo da ne pljujete po radijatorima", a u sali su se već vredno zagrevali bokseri rekreativci, koji treniraju ovu plemenitu veštinu čisto zbog sebe...

Nikola nas je dočekao na ulazu i dok se zagrevao za prvi deo treninga, koji se popularno zove borba sa senkom, ispričao nam je kako se oseća povodom najveće prilike u svom životu.

- Ovo je prvi put da neko iz Srbije i iz Crne Gore boksuje za ovu titulu. Ranije, dok je bila stara Jugoslavija boksovao je Mate Parlov. Ali, on je boksovao u Evropi, dok niko nije u Americi za svetsku titulu - počeo je priču za Telegraf Sjekloća.

Inače, u ovoj Federaciji boksuje Vitalij Kličko, a pre njega svetski prvaci u ovoj verziji bili su Mohamed Ali, Majk Tajson, Ridik Bouvi, Džordž Foreman, Džo Frejzer i mnogi drugi. U pauzama između vežbi koje traju tačno tri minuta, koliko i runda, Sjekloća je objasnio koliko njemu znači ovaj meč.

- Mnogo mi znači što ću boksovati za WBC prvaka sveta u supersrednjoj kategoriji, jer je to najprestižnija titula na svetu. Iz cele Evrope i Azije samo Kličko je šampion dok su u ostalim kategorijama dominiraju Amerikanci i Meksikanci.

KRUNA KARIJERE

-To je kruna moje karijere videćemo kako će biti. Trebalo je da budem u kvalifikacijama za izazivača, ali pošto se aktuelni šampion Entoni Vord povredio, došlo je do pomeranja i dobio sam priliku da boksujem za titulu, što me je veoma prijatno iznenadilo - rekao je naš bokser.

Na pitanje zar je moguće da trenira u ovakvim uslovima, u staroj sali sa još nekoliko rekrativaca iz BK Radnički, Nikola je to odgovorio na jednostavan način:

- Realno, uslovi ovde u Radničkom nisu tako loši, najviše kuburimo sa sparing partnerima. Sa druge strane, ja nisam ni navikao da radim u boljim uslovima. Ovde sam navikao i ovde sam se spremao za sve mečeva, pa nisam hteo da menjam. A i ko zna kako bih se snašao da sam otišao recimo u Ameriku na pripreme - kaže Sjekloća.

Zanimljivo je da naš bokser ima promotera u Americi koji je i uspeo da mu sredi ovako dobru borbu:

- Ja sam bokser agencije "Golden boj", koju drži čuveni Oskar de la Hoja, koji je zvao mog menadžera i tražio da potpišemo ugovor. Moj promoter je u Los Anđelesu i on mi je obezbedio sve, novac za pripreme, putovanja, opremu tako da je to sve što sam dobio.

- Iz Srbije me niko nije ni zvao, a ni ja nisam takav tip da se nekom namećem - objašnjava Sjekloća.

Mrki pogled trenera Milovoja Bašića govorio je da je vreme da Sjekloća nastavi trening sa njim i odradi šest rundi "škole" ( udaranje u suspenzore koje drži trener) pa smo morali razgovor da privodimo polako kraju i oprostimo se od srpskog Rokija Balboe.

Ipak, ostalo je malo vremena za pitanje šta očekuje od meča sa tamnoputim Saki Bikom.

Bika je boksovao je sa aktuelnim šampionom Entonijem Vordom i izgubio je na poene, radi se o jakom bokseru koji je fizički neverovatno spreman. Ali, mislim da sam tehnički bolji od njega. Ako dovedem formu na taj nivo da mogu da odradim svih 12 rundi u maksimalnom ritmu, onda mislim da mogu da ga pobedim - najavio je Sjekloća, i otišao da se priprema za meč karijere.

Pogledajte kako izgleda deo treninga Nikole Sjekloće:

(D. Stojmenović / Foto: S. Pikula / Video: Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R.A.I.D

    23. januar 2013 | 02:31

    Posto vidim da su ovdje sve sami poznavaoci lika i djela Nikole Sjekloce i da ga prisvajaju kako ko hoce da vam pojasnim stvari: Nikola je rodjen u Nisu ali je citav svoj zivot proveo u Budvi jer je iz Nisa dosao kao klinac, sa 2 godine.Odrastao je u Budvi i on je Budvanin, po nacionalnosti Srbin i tako se izrazava, a to znaju svi koji zive u Budvu i koji njega znaju licno!!!Za one koji ipak ne znaju tetovaza na desnoj ruci govori sve, u pitanju je grb Cetnicke Dinarske divizije!!!Momak boksuje pod CG zastavom jer mu je to maticna federacija!!!Kratko i jasno Nikola je Srbin iz Budve koji boksuje pod CG zastavom!!!Cao zdravo!!!

  • mojsijeRS

    22. januar 2013 | 23:38

    a đe su sad oni montenegrini što viču on je crnogorac on je ovo on je ono ko što ste vikali za pekovića

  • ALOOOO

    23. januar 2013 | 00:12

    NIKOLA JE IZ BUDVE , POCEU U BK BUDVA I CRNOGORSKI JE BOKSER. PRIPREMA SE U SRBIJI BOKSUJE ZA CG NE PRISVAJAJTE ONO STO NIJE VASE,,,POZDRAV IZ CRNE GORE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA