MELBURN: Sloun Stivens šokirala Serenu, Marej lako sa Šardijem! (VIDEO)

Iznervirana Serena Vilijams u trećem setu u nastupu besa polomila reket, a na kraju poklekla pred mladom sunarodnicom (3:6, 7:5, 6:4). Endi Marej ubedljivo savladao Žeremi Šardija sa 6:4, 6:1, 6:2

  • 0

Sloun Stivens, tamnoputa 19-godišnja Amerikanka , napravila je najveće iznenađenje ženskog singla na Australijan openu izbaciviši u četvrtfinalu veliku Serenu Vilijams u tri seta sa 3:6, 7:5, 6:4, pa će u polufinalu odmeriti snage sa Beloruskinjom Viktorijom Azarenkom, prvim nosiocem, koja je bila bolja od Ruskinje Svetlane Kuznjecove (7:5, 6:1).

Stivens je prvi put u polufinalu nekog grend slema, a trenutno je najmlađa teniserka među prvih 40 na WTA listi. Najvećim uspehom u karijeri Sloun je okončala niz Serene Vilijams od 20 uzastopnih pobeda na raznim turnirima. Trijumf mlade Amerikanke baca novo svetlo i na nastup Bojane Jovanovski koja je u osmini finala pružila jednako jak otpor kao Serena i takođe poklekla u tri seta (6:1, 3:6, 7:5).

Serena je imala problema sa povredom leđa, primila je lekarsku pomoć tokom meča, ali to ne umanjuje senzacionalan uspeh njene sunarodnice, koja je uspela posle izgubljenog prvog seta da napravi preokret.

- Ovo je tako ludo! O, moj bože! Mislim da ću okačiti sopstveni poster - rekla je Stivens posle meča, brišući suze.

Serena Vilijams, sa druge strane, bila je prilično nervozna tokom meča i u jednom trenutku bes je iskalila na reketu.

U četvrtvtfinalu muškog dubla Britanac Endi Marej nije dozvolio iznenađenje, u tri seta savladao je Francuza Žeremi Šardija sa 6:4, 6:1, 6:2 i u polufinalu čeka pobednika meča između Rodžera Federera i Žana Vilfreda Conge.

TENISERKE:

Stivens - Serena Vilijams 3:6, 7:5, 6:4

Azarenka - Kuznjecova 7:5, 6:1

TENISERI:

Marej - Šardi 6:4, 6:1, 6:2

Federer - Conga 7:6, 4:6, 7:6, 3:6, 6:3

(Telegraf.rs/Foto: Tanjug/AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA