POVRATAK: Skolari pozvao Ronaldninja u reprezentaciju Brazila! (VIDEO)

Iskusni stručnjak ukazao poverenje veteranima Ronaldinju i Žuliju Cezaru za prijateljski meč sa Engleskom 6. februara na "Vembliju"

  • 1

Nekada najbolji fudbaler sveta Brazilac Ronaldinjo ponovo će nastupiti za nacionalni tim 6. februara u prijateljskom meču Engleske i Brazila na "Vembliju". Igrač Atletiko Mineira izjavljivao je da želi da nastupa za reprezentaciju, pa je selektor Luis Felipe Skolari rešio da mu pruži šansu da dokaže da zaslužuje poverenje.

Ronaldinjo je upravo protiv Engleske odigrao jednu od najboljih utakmica u reprezentativnoj karijeri, kada je prvo asistirao Rivaldu za izjednačenje, a potom iz slobodnog udarca iznenadio golmana Simena i doneo pobedu (2:1) u četvrtfinalu SP 2002. kada je Brazil po peti put postao svetski prvak, baš pod vođstvom Skolarija.

Ronaldinjo nije jedini veteran povratnik, Skolari je pozvao i golmana Žulija Cezara, koji je od 2007. do 2010. bio prvi golman ekipe, u vreme kada je sa Interom pokupio gomilu trofeja, a vrhunac je bila tripla kruna 2010.

- Od Ronaldinja i Nejmara očekujem ono što i svi ostali, da igraju na nivou za koji su sposobni. Samo nekoliko fudbalera mogu da pruže kao njih dvojica. Takođe, tražim disciplinovano ponašanje, da budu odgovorni bez obzira na godine - rekao je Skolari, koji veruje da njegova ekipa može do titule svetskog prvaka na Mondijalu 2014. na kojem će biti domaćin, uprkos slabim nastupima u poslednje vreme.

- Mi smo stavili opkladu na pobedu na svetskom prvenstvu i radimo na tome. Navijači imaju prava da zahtevaju od nas da postanemo svetski šampioni - ocenio je Skolari, koji je pozvao 20 fudbalera za utakmicu sa Englezima , a to su:

Golmani: Žulio Cezar (KPR), Dijego Alveš (Valensija)

Odbrana: Dante (Bajern), David Luiz (Čelsi), Miranda (Atletiko Madrid), Leandro Kasten (Roma), Adriano (Barselona), Danijel Alveš (Barselona), Felipe Luis (Atletiko Madrid)

Sredina terena: Aruka (Santos), Hernares (Lacio), Ramireš (Čelsi), Oskar (Čelsi), Paulinjo (Korijntijans)

Napad: Ronaldinjo (Atletiko Mineiro), Luis Fabijano (Sao Paulo), Fred (Fluminense), Hulk (Zenit), Nejmar (Santos)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA