ZVEZDA U EVROKUPU: Učenik ruši učitelja

"Crveno-beli" gostuju Uniksu u 3. kolu Last 16 faze drugog po kvalitetu takmičenja, a osim duela igrača na terenu, meč će obeležiti i taktička borba trenera Vukoičića i Petrovića, koji su sarađivali u FMP-u

  • 1

Košarkaši Crvene zvezde Telekom rešeni su da danas u Kazanju protiv Uniksa opravdaju renome dosadašnjih igara u sezoni i pokušaju da naprave najveće iznenađenje Evrokupa.

Meč 3. kola druge faze Evrokupa igra se danas u 16.00 sati, a trener "crveno-belih" Vlada Vukoičić imaće priliku da nadigra i sruši Acu Petrovića kome je svojevremeno bio pomoćnik u FMP-u.

- Ovu utakmicu ne posmatram kroz prizmu ličnih duela. Aco Petrović je odličan trener, a sve njegove ekipe su dobro utrenirane. Poznajem njegov stil, ali to nije faktor koji je dovoljan za pobedu – počeo je priču Vukoičić.

- Uniks je imao kiks na početku sezone, ako tako može da se kaže, jer sastav koji su formirali trebalo je da im obezbedi trijumf u kvalifikacijama za Evroligu.

-Imena poput Eidsona, Lajdeja, Četmena, Kajmajkoglua, Vujukasa zaslužuju ogromno poštovanje i to je na papiru delovalo kao sastav koji bi mogao i trebalo da osvoji taj kvalifikacioni turnir.

- Međutim, splet okolnosti sa povredama i kasnijim prijključivanjem pojedinih igrača malo ih je poremetio. Zato su sada prisiljeni da kroz Evrokup probaju da dođu do Evrolige.

- Svoju snagu Uniks je pokazao pobedom u Istanbul, a mi smo na delu mogli da vidimo koliko Galatasaraj ima moćan tim. Brejk koji su napravili u Turskoj ispustili su u jednoj ležernoj utakmici protiv Ulma. Mislim da je osnovni razlog njihovog poraza bila činjenica da su potcenili Ulm. Međutim, sada će sigurno biti vrlo oprezni i potpuno spremni za meč protiv nas.

I pored ogromnog individualnog i timskog kvaliteta Uniksa trener Vukoičić je ostavio prostora za moguće iznenađenje:

- I oni kao i sve druge ekipe imaju mane, a da mogu da da izgube dokazao je i Ulm. Ja se nadam i hoću da verujem da njihove mane i propuste možemo da iskoristimo i pretvorimo u našu prednost.

Na pitanje kako bi trebalo igrati protiv tima koji u svojim redovima ima toliko zvezda, Vukoičić je rekao:

- Pre svega, moramo da pokažemo veću energiju i želju i da ih na tom polju pobedimo. To je osnov svega. Jer, individualni kvalitet Uniksa je na veoma visokom nivou, pa ako na svom terenu pokažu više energije i želje, jasno je da sve ostalo što uradimo neće biti dovoljno.

- Moramo da iskažemo ogromnu borbenost i požrtvovanje, da neke naše nedostatke kompenzujemo na taj način i bar u tom delu ih nadigramo. Ako u tome budemo uspešni, možemo da pričamo o nekim taktičkim detaljima. A naša koncepcija se zna, tako da ne možemo mnogo toga da promenimo jednim treningom- rekao je Vukoičić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    23. januar 2013 | 13:00

    mnogo su slavni i poznati i jedan i drugi,jadnici i gubitnici obojica!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA