MARATONAC: Federer posle pet setova slomio Congu!

Švajcarac je deseti put uzastopno u polufinalu Australijan opena gde ga čeka Endi Marej.

  • 1

Švajcarac Rodžer Federer plasirao se u polufinale Australijan opena pobedom nad Francuzem Žo Vilfredom Congom sa 7:6, 4:6, 7:6, 3:6, 6:3 i zakazao meč sa Britancem Endijem Marejem. Federeru je ovo bila deveta pobeda u 13 okršaja sa Congom, i kao što se vidi iz rezultata, ostvario ju je posle dosta truda.

Federer je prvi i treći set osvajao u taj-breku, a Conga je nešto ubedljivije stizao do izjednačenja.

Conga je u sedmom gemu drugog seta napravio brejk, drugi u meču, imao je jedan i u prvom setu, i tu prednost sačuvao za 6:4, čime je postao prvi igrač na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Australije koji je osvojio set protiv Federera.

Treći set odlično je počeo Švajcarac, uz brejk poveo sa 2:0, ali Conga je odmah uzvratio i izjednačio na 2:2. U nastavku su oba tenisera čuvala svoj servis, a u taj-breku Federer, kao i u prvom setu, rezultatom od 7:4 dolazi do prednosti.

Naredni set doneo je  tri uzastopna brejka, Francuz je prvim poveo sa 4:2, Federer je odmah uzvratio, ali Congu to nije poremetilo. Napravio je novi brejk za 5:3 i došao u priliku da servira za 2:2 u setovima, što je i iskoristio.

U petom, odlučujućem setu, Federer je napravio brejk u četvrtom gemu, iskoristio potom svoj servis za 4:1.

Kod 5:2 za Švajcarca Francuz je spasao četiri meč lopte i uspeo da sačuva servis, a time i ostane u meču. Ne zadugo, Federer u sledećem gemu koristi novu šansu i efektnim smečom završava meč.

(Telegraf.rs/Foto: Tanjug/AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA