CENOVNIK ARSENALA: Nedolazak na meč 1.000 funti, korišćenje mobilnog 500, kašnjenje 250

Arsen Venger doneo pravilnik o plaćanju kazni za nepoštovanje klupske discipline

  • 0

Fudbalski klub Arsenal iz Londona ima svoj pravilnik o ponašanju igrača, koji se strogo čuva od očiju javnosti.

Međutim, protekle nedelje jedan od navijača Arsenala je prilikom turističkog obilaska Arsenalovog stadiona, na trenutak pobegao vodiču i uslikao cenovnik za sezonu 2012/13, u kojem su navedene cene za kršenje discipline u klubu i na pomenutom stadionu.

Cenovnik je sročio i potpisao gospodin Arsen Venger, menadžer londonskog kluba.

CENE PRAVA SITNICA

Kao što se vidi na cenovniku ispod, najviše se plaća nedolazak na meč bez dozvole menadžera, u slučaju da igrač nije odabran u tim za taj meč. To “zadovoljstvo” košta igrače hiljadu funti.

Ukoliko fudbaleri Arsenala zakasne na trening ili medicinski tretman (masažu) manje od petnaest minuta, cena je 250 funti, ukoliko zakasne više, cena se duplira i iznosi 500 funti.

Za 500 funti mogu da dozvole sebi i da zakasne na put sa klubom ili da koriste mobilni u prostorijama kluba (SMS poruke se ne računaju) kao i da ne učestvuju u klupskim komercijalnim aktivnostima.

Dve stotine funti iznosi kazna za fudbalere koji ne donesu uzorak urina dve nedelje zaredom. Za najmanju kaznu od 100 funti postoji višestruka mogućnost.

Na primer, ako ponesete pogrešan dres na dan meča, zatim ako se neprikladno oblačite van svlačionice, kao i ako u svlačionicu uđete u obući koja se koristi van stadiona.

Novine, laptop ili telefon u sobi za tretman, takođe, koštaju 100 funti, a novine su zabranjene i u svlačionici “po istoj ceni”.

Sav novac od kazni prikuplja Per Mertesaker, do sedam dana nakon “proglašenja” iste. Ukoliko se ne plati u datom roku, kazna se duplira. Jedino ostaje nejasno zašto Mertesaker skuplja kazne kada nije kapiten, možda zato što je najveći?

(Telegraf.rs/sportinfo.co.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA