TRANSFERI: Benaljo, a gde je potpis? Miču produžio ugovor

Golman Volfsburga produžio ugovor sa Volfsburgom do 2016. godine, iako je prvo nedostajao potpis* Do kraja iste godine ugovor sa Ajaksom potpisao je mladi fudbaler Vojvodine Dejan Meleg

  • 0

Svi na Ostrvu, ali i širom Evrope su zaluđeni igrama i golovima novopečenog reprezentativca Španije Mičua. Baš svi ti klubovi će morati da okrenu svoje "nišane" kad drugim fudbalerima, pošto je napadač odlučio da produži ugovor sa Svonsijem na još tri godine godine i prema njegovim rečima, nije imao dilemu u izboru.

- Odluka je bila veoma laka, živim svoj san ovde u Svonsiju. Uživam u fudbalu više nego ikad, u ovakvom timu je lako igrati - rekao je Miču za sajt kluba i još jednom pokazao privrženost Velšanima.

- Stvarno sam srećan ovde. Čitao sam i slušao sva nagađanja, ali me to ne interesuje i zbog toga sam potpisao novi ugovor. Uživam jer se ekipa uvek trudi da igra fudbal i samo me zanima da pomognem Svonsiju da bude uspešan. To je moj život - naglasio je Miču.

Bundesligaški tim Volfsburg je potvrdio da je produžio ugovor sa 29-godišnjim Švajcarcem Dijegom Benaljom, kako bi ga zadržao u klubu još tri godine, sa opcijom produženja na još 12 meseci.

Prethodni ugovor koji je potpisan prošle godine važio je do 2017, ali je klub danas saopštio da nije validan jer na njemu nedostaje potpis jednog od menadžera, sto znači da bi Benalja u junu ove godine mogao da ode iz kluba.

- Srećan sam što smo konačno rešili problem i što mi je ugovor produžen - rekao je Benaljo.

Problem sa ugovorom Benalja nastao je kada je on aprila 2012. produžio ugovor sa Volfsburgom i to sa bivšim trenerom Feliksom Magatom - koji je u oktobru otpušten, a koji je obavljao i ulogu menadžera u klubu.

Ugovor zato nije imao i drugi potpis, koji je trebalo da stavi menadžer zadužen za finansije Volfgang Hoce.

Lista odlazaka mladih fudbalera iz Srbije je duža za još jedno ime. Čelnici Ajaksa postigli su dogovor sa Vojvodinom o prodaji talentatovanog Dejana Melega.

Vezni fudbaler rođen je 1. oktobra 1994. godine u Bačkom Jarku, prošao je školu Stare dame, a za prvi tim debitovao je u porazu od Partizana rezultatom 3:0 prošle godine.

Mladi reprezentativac Srbije prošao je medicinske preglede u Amsterdamu i potpisao ugovor sa amsterdamskim gigantom, koji će na snagu stupiti 31. januara 2013. i važiće do 30. juna 2016. godine.

Trener fudbalera Milana Masimilijano Alegri rekao je da će raširenih ruku dočekati Didijea Drogbu, ukoliko kapiten reprezentacije Obale Slonovače odluči da pređe u redove rosonera.

- Bio bih zadovoljan ako bi Drogba došao kod nas, jer bi to bilo dobro za klub. Što veći igrači dođu, to će biti bolja konkurencija. Svakako moramo da uzmemo u obzir i trenutnu finansijsku situaciju u Italiji - rekao je Alegri italijanskim medijima.

Drogba je trenutno na Afričkom kupu nacija, gde igra za reprezentaciju Obale Slonovace. Ovaj fudbaler prvi deo sezone proveo je u kineskom Šangaju za koji je odigrao 11 utakmica i postigao osam golova.

Najezda Francuza na Njukasl.

Dosadašnji napadač Bordoa Žoan Gufran i defanzivac Nansija Masadio Hajdara karijeru će nastaviti u Njukaslu, potvrdio je engleski premijerligaš.

Gufran je ove sezone na 25 utakmica u dresu Žirondinaca postigao 12 golova i trebalo bi da bude zamena za Senegalca Dembu Ba, koji je prešao u Čelsi.

Hajdara je mladi reprezentaivac Francuske, ima 20 godina i igra na poziciji levog beka. Njukasl je u utorak predstavio Mapu Janga Mbivu, dosadašnjeg igrača Monpeljea, a lokalni mediji spekulišu da bi crno-beli dres mogao da obuče još jedan Francuz - Musa Sisoko iz Tuluza.

Ukoliko i on potpiše broj Francuza u Njukaslu bi se povećao na devet, jer su članovi kluba već Joan Kabaj, Hatem Ben Arfa, Silvajn Marvo, Matje Debuši i Romain Amalfitano.

Grčki fudbalski reprezentativac Vasilis Torosidis prešao je danas iz Olimpijakosa u italijansku Romu.

Klub iz Pireja nije saopštio finansijske detalje transfera 27. godišnjeg odbrambenog igrača. Torosidis je sa italijanskim klubom dogovorio petogodišnju saradnju, a kako navode mediji na Apeninima, trebalo bi po sezoni da zarađuje 2,5 miliona evra.

Ovaj fudbaler je tokom prethodnih pet i po sezona za Olimpijakos odigrao 134 utakmice i postigao 12 golova. Za reprezentaciju Grčke Torosidis je odigrao 54 utakmice i dao sedam golova.

Prvotimac Rena Jan M'Vila nastaviće karijeru u ekipi Rubina iz Kazanja koja je platila tamnoputog fudbalera 12 miliona evra.

M'Vila je potpisao ugovor na četiri i po godine a do kraja tekuće trebalo bi da zaradi 3.9 miliona evra.

Nakon toga plata će mu na godišnjem nivou rasti iz godine u godinu, a u poslednjoj godini trebalo bi da zaradi 4.8 miliona evra.

Na taj način Arsenal, Totenhem i Kvins Park Rendžers ostali su kratkih rukava pošto će njihova meta karijeru nastaviti u Premijer ligi ali ruskoj.

M'Vila igra na poziciji veznog fudbalera a za nacionalni tim neće moći da nastupa do kraja SP u Brazilu zbog suspenzije.

(Telegraf.rs/Foto: Wikipedia/Fcgb260)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA