DAVID PROTIV NOLIJATA!!! Đoković oduvao Ferera za sat i po! (FOTO) (VIDEO)

Posle 6:2, 6:2, 6:1 ostala je još jedna nedoumica da li će najbolji svetski teniser odbraniti titulu! " Ovo mi je jedan od najboljih mečeva u karijeri", istakao Novak posle impresivnog tenisa u polufinalu Australijan opena

  • 1

LAGANO, KAO DA JE FJUČERS, A NE BORBA ZA ULAZAK U FINALE! Najbolji svetski teniser Novak Đoković pregazio je u polufinalu Australijan Opena četvrtog nosioca , Španca Davida Ferera u tri seta, 6:2, 6:2, 6:1 a u meču odluke odmeriće snage sa pobednikom susreta između Rodžera Federera i Endija Mareja koji je na programu u petak.

Đoković je zabeležio 12. pobedu u 17 mečeva protiv Španca, šestu uzastopnu, a treba napomenuti da kada je prethodna dva puta igrao u Australiji sa Fererom, 2008. i 2012, oba puta slavio je na prvom Grand slemu sezone.

Ali, ako je suditi prema onome što smo gledali u manje od sat i po svemirskog tenisa Novaka Đokovića, isti epilog očekujemo i u nedelju!

Svet ne pamti ovakvu dominaciju jednog tenisera u polufinalu Gren slema. To je priznao i sam Đoković posle meča.

- Ovo mi je jedan od najboljih nastupa u karijeri. Osećao sam se sigurnim, samouverenim. Nisam želeo nijedan poen da mu prepustim!

- David je jak mentalno i njemu ne treba puno da bi se vratio u igru - rekao je odmah posle meča Novak Đoković.

Dovoljno je reći da je odnos poena bio 85:41 za našeg tenisera, da je Novak brejk lopte realizovao 100 odsto (7/7). Trideset "vinera, naspram 11 Španca deluju fascinirajuće kada znamo o kakvom se meču radilo.

- Neću ni ja uvek igrati ovako dobro, ali se nadam da ću zadržati ovu formu do nedelje, s kim god da igram

Federer i Marej, ako gledamo po Novakovom današnjem meču, poptuno je svejedno ko će srpskom šampiona nacrtu.

- Apsolutno sam spreman. Gledaću njihov meč u petak, ko bi propustio takav tenis. Svejedno mi je ko će da pobedi - rekao je Đoković.

TOK MEČA

Oba tenisera počela su sigurno na svoj servis, Đoković je u četvrtom gemu zabeležio prva dva asa u meču, drugim je izjednačio na 2:2, a potom je krenula "lavina".

Đoković je potom napao Ferera, došao do dve brejk lopte, iskoristio je prvu i to je 3:2, a zatim je bez izgubljenog poena odbranio svoj servis i stekao dva gema prednosti.

Svetski broj jedan nije se tu zaustavio, spasio je Fereorovih 40:15 i prednost za novi brejk, a potom rutinski na svoj servis okončao prvi set posle 29 minuta.

Na početku drgog seta Ferer koristi svoj servis i osvaja prvi gem posle izgubljenih pet zaredom. To mu, međutim, nije mnogo pomoglo, Đoković se sjajno kretao, silovoto udarao lopticu oduzeo ponovo servis Špancu i brzo preokrenuo na 2:1, potom ponovo bez izgubljenog poena povisio na 3:1.

Ferer zatim nije stigao do poena ni na svoj servis, a četvrti gem u drugom setu "poklonio" je Novaku duplom servis greškom. Španac je jedino uspeo da smanji na 5:2, pre nego što je Đoković upisao i drugi set, identičnim rezultatom kao i prvi - 6:2.

"Teror" Noleta nastavio se i u trećem setu, oodmah je uzeo servis protivniku, pa onda još jednom bez izgubljenog poena i začas bilo je 4:0.

Đoković se zatim "smilovao" da Fereru prepusti gem, pa je glatko na svoj servis povisio na 5:1, a potom sedmim brejkom okončao meč. Frapantno je da je Novak brejk lopte koristio stopostotno, sedam od sedam.

Pogledajte najbolje poteze i neverovatne poene Novaka Đokovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA