TRIPKOVIĆ KAO "ŠPRICER": Prva pobeda Fenera u Top 16 Evrolige

Sa četiri pogođena slobodna bacanja u poslednjih 50-ak sekundi meča protiv Himkija povremeni reprezentativac Srbije postao zaslužan za trijumf. Navaro postao prvi igrač sa 3.000 i više poena

  • 0

Uroš Tripković, povremeni reprezentativac Srbije, sada košarkaš istanbulskog Fenerbahče Ulkera, "hladan kao špricer", pogodivši četiri poslednja bacanja postao je veoma važan činilac u prvoj pobedi njegove ekipe u Top 16 fazi Evrolige. Fener je na domaćem parketu sa 85:82 pobedio moskovski Himki.

Tripković je u pobedi učestvovao sa šest poena (2/3 za dva, 0/1 za tri, 2as). Najefikasniji u redovima "žuto-crnih" bio je Bogdan Bodganović sa 26 poena, dok je njegov zemljak, Zoran Planinić, za Ruse dao jedan manje.

U španskom derbiju, derbiju odigranom u Vitoriji, Barselona je savladala Kahu Laboral (90:79), prekinuvši fenomenalnu seriju Žana Tabaka i njegovih izabranika. Barsa je još jednom potvrdila da ih Evroliga više interesuje ovo takmičenje od domaćeg prvenstva. Jednostavno, drugačije ne mogu da se opišu igre tima iz Katalonije.

Nemanja Bjelica je sa dve trojke bio inicijator mini serije kojom se Kaha približila Barsi na minus jedan (68:69), ali kada je Erazem Lorbek trojkom, sredinom poslednje deonice, goste "odveo" na komfornih 78:70.

Barselona je odlično trčala, bolje od domaćina. Barsa je domaćina napala u tranziciji, a Huan Karlos Navaro je postao prvi igrač sa postignutih više od 3.000 poena.

Nemanja Bjelica je za 19. minuta upisao 11 poena (2/5 za dva, 2/4 za tri, 4sk, 1as), dok je sa 21 najefikasniji bio Maćej Lampe. Pit Majkel je za "blaugranu" dao 23.

EVROLIGA TOP 16, 5. kolo:

GRUPA E

Alba - Bamberg 82:63

CSKA - Unikaha (petak)

Anadolu Efes - Žalgiris (petak)

Panatinaikos - Real (petak)

GRUPA F

Fenerbahče Ulker - Himki 85:82

Kaha Laboral - Barselona 79:90

Makabi - Olimpijakos 77:78

Sijena - Bešiktaš (petak)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA