NBA: Njujorku derbi istoka, Finks srušio Kliperse

U velikom derbiju istočne konferencije Niksi su pobedili Seltikse u Bostonu sa 89:86, dok su na zapadnoj obali Sansi na svom terenu bili bolji od Klipersa sa 93:88

  • 0

Zvezda Njujork niksa Karmelo Entoni predvodio je svoj tim sa 28 poena i devet skokova do pobede nad Boston seltiksima (89:86) usred "TD gardena". Entoni je bacio u senku odličan učinak plejmejkera Bostona Radžona Ronda koji je ponovo napravio tripl-dabl sa 23 poena, 11 asistencija i deset skokova.

Bila je ovo prva pobeda Niksa u Bostonu još od novembra 2006. godine, posle čak 13 utakmica u "TD gardenu" u kojima su poraženi. Za razliku od prošlog meča 7. januara, ovoga puta nije bilo varnica na terenu između popularnog Mela i Kevina Garneta iz Bostona, već je meč protekao u dobroj atmosferi.

Uz Entonija odličnu igru prikazao je i Amara Stodemajer sa 15 poena i devet skokova. Kod ekipe Seltiksa, osim raspoloženog Ronda, košgeterski je bio raspoložen i Pol Pirs sa 22 poena i šest skokova, dok ostali igrači nisu stigli do dvocifrenog učinka.

Na zapadnoj obali Finiks sansi su priredili neočekivano dobru igru i na svom terenu savladali najprijatnije iznenađenje lige Los Anđeles kliperse sa 93:88.

Predvođeni Srbinom, koji igra za slovenačku reprezentaciju, Goranom Dragićem, Finiks je stigao da zaslužene pobede a Dragić je meč završio sa 24 poena osam asistencija i pet skokova. Podršku su mu davali Marcin Gortat sa 15 koševa, te Luis Skola i Makief Moris sa po 14 poena.

Kod Klipersa Džamal Kraford je ubacio 21 poen, Blejk Grifin 12, a Metju Barns 11 poena.

NBA rezultati:

Njujork-Boston 89:86

LA klipersi - Finiks 88:93

Toronto-Orlando 97:95

(Telegraf.rs / foto: AP)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA