SRBIJA BEZ KAPITENA: Momir Ilić napušta reprezentaciju

- Srbiji ne mogu da kažem ne, ali sigurno neću igrati na EP u Danskoj sledeće godine i to sam rekao selektoru Vukoviću - rekao je kapiten rukometne reprezentacije Srbije

  • 1

Srpska rukometna reprezentacija se osipa posle lošeg rezultata na Svetskom prvenstvu u Španiji. Iako se spekulisalo ko bi od starijih igrača mogao da se povuče iz tima, kapiten Momir Ilić je prvi javno rekao da je takmičenje u Španiji za njega bilo poslednje veliko u dresu sa državnim grbom.

- Sigurno neću igrati na EP u Danskoj dogodine u januaru i to sam rekao selektoru Vukoviću i predsedniku saveza Marjanoviću. Rekao sam im šta planiram a nagovestio sam im to i ranije. Srbiji ne mogu da kažem ne, ali ovoga puta je takva situacija - rekao je Ilić za "Žurnal" i dodao:

- Uvek sam sa ponosom igrao za državni tim, nekad bolje a nekad slabije, ali je to bilo najbolje u tom trenutku. Ipak, zbog zdravlja, jer igram sedam godina u Bundes ligi, moram malo da se odmorim. A vreme je da mlađi dobiju šansu, preuzmu odgovornost i  dobiju priliku da se razviju u igrače.

Srbiju će pre odlaska na EP čekati dve utakmice kvalifikacija protiv selekcije Austrije, a za te mečeve Ilić kaže:

- Što se tiče kvalifikacija za šampionat Evrope, i te dve utakmice koje treba da odigra Srbija, još ću razmisliti mesec-dva  i videti da li ću pomoći timu na tim mečevima - objasnio je kapiten Srbije.

Na pitanje gde se nalazi Srbija sada posle tri uzastopna takmičenja, Ilić je rekao:

- Na dobrom smo putu, zavisi u kom sastavu ćemo igrati, ali potrebno je napraviti strateški cilj a to su Olimpijske igre u Riju i medalja. Za to treba rizikovati jedno ili dva takmičenja - zaključio je Ilić.

(Telegraf.rs / Žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA