PLATINI: Ukinuti januarski prelazni rok!

- Nije pošteno, Njukasl je doveo šest ili sedam fudbalera i to nije isti tim sa početka sezone. Igrače u ovom periodu prodaju klubovi koji imaju finansijske probleme ili su fudbaleri nezadovoljni statusom u timu - objasnio je Venger, trener Arsenala

  • 0

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini rekao je da bi januarski prelazni rok trebalo ukinuti ili ograničiti, jer loše utiče na domaća i strana takmičenja.

- Treneri ne mogu da budu srećni jer ne znaju da li će ligu završiti sa timom, koji su imali na početku. Neprihvatljivo je da fudbaler u prvom delu sezone nastupa za jedan klub, a da u nastavku promeni sredinu i igra protiv bivše ekipe. Taj prelazni rok je stvoren zbog izvesnog broja transfera, ali mislim da ne donosi dobrobit takmičenjima - rekao je Platini novinarima u Nionu.

Sa Platinijem se složio i menadžer Arsenala Arsen Venger.

- Zimski prelazni rok bi trebalo da ukinu ili ograniče na dva igrača. Nije pošteno, Njukasl je doveo šest ili sedam fudbalera i to nije isti tim sa početka sezone. Igrače u ovom periodu prodaju klubovi koji imaju finansijske probleme ili su fudbaleri nezadovoljni statusom u timu - objasnio je Venger.

Za razliku od Arsenala, koji još nije doveo pojačanje u januaru, Njukasl nije gubio vreme, pa su u pauzi prvenstva crno-beli dres zadužili Masadio Hajdara, Matje Debuši, Joan Gufran i Mapu Jang Mbiva.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA