KOBNI KICBIL: Skijaš napravio salto kao gimnastičar (VIDEO)

Italijanski skijaš Peter Fil napravio je grešku tokom vožnje na "stazi smrti" u Austriji, a onda je napravio salto i pao na zemlju pred mnogobrojnom poznatom publikom

  • 0

Popularni "Štrajf" ima nadimak "staza smrti", a skijaši ne smeju da naprave grešku u Kicbilu, koja bi mogla skupo da ih košta. Italijanski skijaš Peter Fil je u jednoj krivini dodirnuo zaštitnu mrežu, a potom je pokušao da se izvuče, međutim, praktično je katapultiran u vazduh, gde je napravio salto u stilu najboljih gimnastičara. 

Fil je pao na leđa, ali je prošao bez ozbiljnije povrede. Italijan nije nastavio trku, ali ga je publika ovacijama pozdravila. U publici je bilo dosta poznatih ličnosti između kojih su bili Feliks Baumgartner, Arnold Švarceneger, Džordž Kluni, Niki Lauda, Dejvid Kultard i Luk Alfan.

Što se tiče same trke, pobedu je odneo Filov zemljak Dominik Pariz, koji je trijumfovao na spustu u Kicbilu, voženom u okviru Svetskog kupa.

Pariz je do pobede na legendarnoj stazi Štrajf došao u vremenu od 1:57.56 minuta, sa 13 stotinki prednosti u odnosu na Kanađanina Erika Geja. Treće mesto pripalo je domaćem skijašu Hanesu Rajheltu.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa i dalje vodi Austrijanac Marsel Hiršer sa 935 bodova, drugi je Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 873, dok je na trećem mestu Amerikanac Ted Ligeti sa 736 bodova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA