Šlirencauer stigao Matija Nikenena

Najbolji ski skakač u sezoni, Austrijanac Gregor Šlirencauer, pobedom u norveškom Vikersundu stigao legendarnog Finca po broju pobeda. Obojica imaju po 46, a to znači da će Šliri veoma brzo biti sam u vođstvu

  • 0

Najbolji ski skakači ovaj vikend su u norveškom Vikersundu, na letaonici. Prvog dana pobednik je bio austrijanac Gregor Šlirencauer, koji je skokovima od 216,5 m i 240 metara, za 0,5 bodova bio bolji od Simona Amana (215,5m, 229,5). Pobednički podijum kompletirao je Slovenac, šampion sveta u ski letovima, Robert Kranjec (212m, 232,5m).

Trijumf fenomenalnog Austrijanca nije čudo, nije čudo ni da je bio blizu obaranja rekorda na skakaonici, ali je vredno spomena da je Gregor stigao legendarnog Matija Nikenena po broju pobeda u Svetskom kupu.

Poznati Finac u karijeri ostvario je 46 pobeda, a to znači da će u nedelju Šliri imati priliku da sa 23 godine uđe u istoriju ovog popularnog i zanimljivog sporta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA