Bodiroga kandidat za predsednika FIBA Evrope?

Proslavljeni srpski as dobio podršku KSS-a da se kandiduje za prvog čoveka evropske košarkaške federacije na vanrednim izborima

  • 0

Proslavljeni srpski košarkaš, a sada potpredsednik KSS-a Dejan Bodiroga, mogao bi da uskoro pređe na višu funkciju i to ni manje, ni više, nego predsednika FIBA Evrope, prenosi "Blic".

Naime Košarkaški savez Srbije dao je podršku Bodirogi da se kandiduje za ovu funkciju, na kojoj bi trebalo da zameni Islanđanina Olafa Rafnsona, i to pre kraja njegovog mandata, koji ističe za godinu dana.

Takođe, prema nekim nezvaničnim informacijama, podršku našem asu dali su i predstavnici ostalih velikih saveza Španije, Grčke, Italije, Rusije, Francuske....

Podsetimo, KSS je bio jedan od 28 nacionalnih saveza koji su letos potpisali zahtev za sazivanje vanredne skupštine FIBA Evrope i raspisivanje prevremenih izbora. Glavni razlog je slab rad FIBA Evrope i predsednika Rafinsona, koji dolazi iz nekošarkaške zemlje Islanda, kao i smena generalnog sekretara Nara Zanolina, koji je tu funkciju obavljao 10 godina.

Dejan Bodiroga ispunjava sve uslove da obavlja ovu prestižnu ulogu, pošto je kao igrač ostavio dubok trag u evropskoj košarci i bio proglašavan za najboljeg na kontinentu. Ostvario je brojne kontakte i prijateljstva sa klubovima i ljudima iz ovog sporta.

Poslednje dve godine s uspehom je obavljao funkciju drugog čoveka srpske košarke, čime je zaslužio ulaznicu u FIBA. Jedino što mu nedostaje je iskustvo u radu u ovakvoj organizaciji.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA