NESTRPLJIVI PRED UO: Džaja i Čović već na "Marakani"!

Na večerašnjem sastanku Upravnog odbora videće se da li predsednik i potpredsednik Zvezde mogu zajedno da rade ili je vreme za odlazak nekog od njih dvojice

  • 0

Fudbalski klub Crvena zvezda održaće večeras (početak u 18.00 sati) sednicu Upravnog odbora koja može da ima istorijski značaj. Ovaj sastanak biće dan d za Zvezdu, jer će se konačno videti da li predsednik Dragan Džajić i potpredsednik Nebojša Čović posle žestokog incidenta na "Marakani" mogu da sarađuju i u kom će pravcu ići klub.

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan DŽajić i potpredsednik Nebojša Čović došli su već na Marakanu, prvi put posle prošlonedeljnog sukoba, što znači da će prisusustvovati večerašnjoj sednici Upravnog odbora posle koje će biti poznato da li nastavljuju započeti posao.

Prema nezvaničnim informacijama, a i kako mnogi izvori bliski klubu sa "Marakane" smatraju, njih dvojica posle teških reči izgovorenih prošle nedelje ne mogu više da rade zajedno.

Sa druge strane, pojedinci veruju da će zbog višeg interesa Zvezde, jer je ona i bila razlog njihovog ulaska u upravu, prevazići nesuglasice i pokušati da nastave saradnju.

Ipak, samo njih dvojica znaju istinu, jer konkretan odgovor na to da li može da radi sa Džajićem, Nebojša Čović nije dao gostujući u emisiji "Utisak nedelje"na TV B92.

ČOVIĆ: NEMAM NAMERU DA IDEM IZ KLUBA

- Uopšte se ne osećam odgovornim za incident, jer nijednu reč nisam uputio koja bi ga izazvala. Nemam nameru da napuštam fudbalski klub, niti uslovljavam da li će ovaj ili onaj da radi. Legende su legende, a predsednici su predsednici - rekao je Čović, i dodao:

- Predsednik mora da dođe prvi na posao i da radi  a poslednji da ode. I ono što je najbitnije, svi moraju volonterski da rade do juna. Ja sam krv propljuvao zbog Zvezde, finansirao sam put u Beč...- rekao je Čović.

Potpredsednik Nebojša Čović ima nameru da dođe na sastanak, ali neizvesno je šta će da uradi Dragan Džajić, mada ima indicija da će se i on pojaviti najkasnije u 18 sati, kad je predviđen početak skupa na "Marakani".

PODELE U UPRAVI

Problem u ovoj situaciji predstavlja činjenica da je Upravni odbor Crvene zvezde podeljen na Džajićeve i Čovićeve ljude, tako da će svako imati "leđa" u ovoj situaciji.

Na Džajićevoj strani su Dušan Savić, dr Miljko Ristić i prof. dr Božidar Cerović. Reč je o dugogodišnjim prijateljima legende Crvene zvezde, nema dileme da će mu večeras biti velika podrška.

Na snazi je i pretpostavka da su Ivica Tončev i Aleksandar Antić po stavovima bliži Džajiću. To se ne može reći za Slavišu Kokezu, jednog od tri potpredsednika.

Čovićevoj struji u klubu pripada i sportski direktor Zoran Stojadinović, nije član Upravnog odbora, ali se očekuje da prisustvuje večerašnjem sastanku. Na strani potpredsednika trebalo bi da budu još Predrag Ćulibrk i Zoran Bašanović, ukoliko dođu na sednicu.

(Telegraf.rs/Izvor: Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA