RAĐA SE GIGANT NA BOSFORU: Galatasaraj stvorio haos u Istanbulu!

Turski prvak posle pojačanja u januarskom prelaznom roku skoro egal po kvalitetu sa Bajernom, Realom ili Barselonom

  • 0

Dolazak Veslija Snajdera i Didijea Drogbe u Galatasaraj mogao bi da se pokaže kao tektonski poremećaj u evropskom fudbalu.

Velikan iz Istanbula i dosad je bio najuspešniji predstavnik turskog klupskog fudbala na međunarodnoj sceni, osvajač Kupa UEUFA 2000, polufinalista Kupa šampiona još 1989. Galatasaraj je, uostalom, najtrofejniji i na domaćoj sceni, a posle najnovijih pojačanja možda ni Liga šampiona nije nedostižna. Upravo Snajder i Drogba pokazali su u nedavnoj prošlosti da znaju kako se osvaja najvredniji klupski trofej na svetu i svakom rivalu turski prvak biće vrlo neugodan protivnik.

Kladionice su uoči nokaut faze dale kvotu 101:1 na Galatasaraj kao osvajača Lige šampiona, a verovatno će do prvog meča osmine finala protiv Šalkea biti korigovana, jer tim sa Bosfora, bar po imenima, ne zaostaje više mnogo za Realom, Barselonom ili Bajernom.

Kakav će to tim da bude ovog proleća...

Na golu je Urugvajac Muslera, u odbrani Emanuel Ebue iz Obale Slonovače, Turci Semih Kaja i Hakan Balta i Kamerunac Dani Nounkeu, na sredini terena pridošlica, Holanđanin Vesli Snajder, Brazilac Felipe Melo, nemački Turčin Hamit Altintop i domaći igrač Emre Čolak, dok će tandem u špicu činiti Kamerunac Didije Drogba i veoma efikasni Turčin Burak Jilmaz.

I u ovako zamišljenom sastavu na klupi preostaje mnogo poznatih imena poput Tomaša Ujfalušija, Alberta Rijere, Inana Seldžuka, Milana Baroša...

Naravno, koliko god neko da ima moćan sastav, garancije uspeha nema. Setimo se samo velike krize Reala od sezone 2003/04. pa do dolaska Fabija Kapela u leto 2006. kada je "kraljevski klub" uprkos igračima poput brazilskog Ronalda, Zidana, Figa, Bekama, Kasiljasa, Roberta Karlosa i mnogih drugih čekao četiri godine da osvoji trofej.

Ono što je, međutim, sigurno je da niko neće priželjkivati ovakav sastav Galatasaraja za rivala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA