FORBS: Mančester junajted vredi 3,3 milijarde!

Vrednost velikana sa Old Traforda čini ga ubedljivo najvrednijim sportskim klubom na svetu, milijardu i 200 miliona vrednijim od Dalas Kaubojsa

  • 0

Mančester junajted postao je prvi sportski klub čija je vrednost prešla tri milijarde dolara, procenio je magazin "Forbs", specijalizovan za finansije.

Akcije koje su letos ponuđene na prodaju od strane vlasnika, porodice Glejzer, po početnoj ceni od 14 dolara, posle lošeg starta, skočile su i dostigle vrednost od 17 dolara, što je vrednost kluba uzdiglo do rekordnih visina od 3,3 milijarde dolara.

Iako je Mančester junajted zabeležio mali pad prihoda u poslednjem objavljenom kvartalnom izveštaju, apetit za akcijama porastao je posle novih sponzorskih ugovora sa japanskim Kansaijem i "China construction bank", a očekuje se i veća zarada od Lige šampiona u ovoj sezoni.

Gigant sa Old Traforda prvo mesto drži veoma ubedljivo, sledeći najvredniji sportski klub je tim Dalas Kaubojsa, ekipa iz američkog fudbala koja se takmiči u NFL. Kauboji su procenjeni na 2,1 milijarde, dakle milijardu i 200 miliona dolara manje od Junajteda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA