NOVAK GRMI: Teren u Belgiji je očajan! OBRADOVIĆ: Žalio sam se!

- Teren na kome treba da se igra je smešan i opasan. Lako možemo da se povredimo. Mislim da je ovo najgori teren na kome sam bio u životu - rekao je Đoković, na šta je selektor belgijske reprezentacije rekao da "Srbi preteruju"

  • 1

Viktor Troicki će protiv Davida Gofina u petak otvoriti susret Srbija-Belgija u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, u belgijskom gradu Šarlroa, određeno je žrebom.

Drugi singl meč u nastavku programa u petak igraju Novak Ðoković i Olivije Rohus. U subotu je na programu dubl Nenad Zimonjić/Viktor Troicki - StivDarsis/Roben Bemelmans. U nedelju se igraju poslednja dva singl meča, s tim što će se Ðoković sastati sa Gofinom, a Troicki sa Rohusom.

Sva tri dana takmičenje počinje u 14 sati po našem vremenu.

Najbolji teniser sveta rekao je posle žreba da je teren u dvorani u Šarlroi najgori teren na kom je bio.

- Teren na kome treba da se igra je smešan i opasan. Lako možemo da se povredimo. Mislim da je ovo najgori teren na kome sam bio u životu - rekao je Đoković, na šta je selektor belgijske reprezentacije rekao da "Srbi preteruju".

Selektor srpskog tima Bogdan Obradović naglasio je da su domaćini Belgijanci napravili ogroman propust jer teren, koji je pun rupa, apsolutno nije bezbedan.

- To je ogroman propust koji će ugroziti bezbednost mojih igrača. Uložio sam žalbu zbog ovoga. Belgijski igrači, naročito Rohus, mnogo su lakši od naših i njima neće toliko predstavljati problem da se kreću po ovakvom terenu - rekao je Obradović.

On je dodao da ipak, očekuje da organizatori u roku od 24 sata dovedu teren u red.

NOVAKOVA ENERGIJA INSPIRIŠE SVE U TIMU

Prvi teniser Srbije je poručio da mu je titula koju je Srbija osvojila 2010. bila velika inspiracija.

- Titula koju smo osvojili ulila nam je veliko samopouzdanje i bila nam je pravi vetar u leđa u našim individualnim karijerama - rekao je Ðoković.

Četvorostruki osvajač Australijen Opena naglasio je da nije verovao do pre svega nekoliko godina da će osvajati najveće teniske vrhove.

- Imam šest gren slemova sa samo 25 godina. Zvuči mi nerealno, jer znam sa kakvim sam se problemima suočavao pre nekoliko godina. Ipak, uspeo sam da prebrodim sve prepreke, sazreo sam kao igrač i kao ličnost, a na tom putu mi je od velike pomoći bila upravo titula u Dejvis kupu - rekao je Ðoković.

Selekor Obradović je naglasio da će pobednička energija Novaka Ðokovća nositi čitav tim.

- Neverovatno je koliko se Novak brzo oporavio od dugog puta. U njemu je izuzetna snaga, koja je dokaz koliko voli da igra za svoju zemlju. Njegova pobednička energija nosiće sve nas u timu - rekao je Obradović.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikola

    31. januar 2013 | 15:45

    Nemojte molim vas da nam se djoka povredi. Svi ce zaboraviti da je ikada igrao tenis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA