NFL: Rej Luis dopingovan? (VIDEO)

Legendarni lajnbeker Baltimor Rejvensa tražio pomoć od komapanije koja pravi preparate koji sadrže zabranjenu supstancu IGF-1, Luis optužbe ocenio kao smešne

  • 0

Dok svi ljubitelji američkog fudbala čekaju Superboul, u javnosti se pojavila priča da je legendarni Rej Luis, lajnbeker Baltimor Rejvensa, koristio doping kako bi se brže oporavio od povrede koju je u oktobru zadobio na meču protiv Dalasa kada je pokidao mišić.

Magazin "Sports ilustrejtid" objavio je da je Luis tražio pomoć od kompanije SWAT (Sport sa alternativama za steroide), koja pravi sprej od roga jelena, koji sadrži u prirodnom obliku  suptancu IGF-1, zabranjenu u NFL, povezanu sa hormonom ljudskog rasta. Luis je, tvrdi se, od suvlasnika kompanije Miča Rosa tražio sprej i pilule , kao i još neke stvari koje ta firma pravi.

Razgovor je snimljen i Ros je snimak dostavio redakciji "Sports ilustrejtida". Luis je u prvom razgovoru sa redakcijom najpoznatijeg američkog sportskog magazina priznao da je od Rosa tražio "neke regularne stvari", da bi dan kasnije Rosa nazvao kukavicom bez kredibiliteta.

- To je smešna priča jer ja nikad nisam koristio to što on kaže. To mi nije potrebno, kao ni mojim saigračima. Nikome to ne treba. Nisam ljut, zbog svega, suviše sam blagosloven za to. Ovde sam da bih osvojio Supertboul - konstatovao je Luis, kojem će predstojeće finale za San Franciskom biti poslednji meč posle 17 godina impresivne karijere. Ako je cela frka bila samo marketinški potez uoči Superboula, čini se da je uspeo, jer je prktično za dan prodaja sličnih preparata porasla, javio je ESPN.

Iako će biti zapamćen kao jedan od najvećih defanzivnih igrača u istoriji američkog fudbala, Luisa odavno prate kontroverze. On je 2000. godine bio umešan u dvostruko ubistvo u Atlanti, a okolnosti tog događaja nikad nisu rasvetljene. Do incidenta je došlo oko 4 ujutru,  posle zabave upriličene posle Superboula na kojem je Sent Luis osvojio titulu, pobedivši Tenesi 23:16.

Ubijeni su Džakint Bejker (21) i Ričard Lolar (24) sa nekoliko uboda nožem u grudi, a 11 dana kasnije defanzivac Baltimora i njegova dva prijatelja sa kojima je bio te večeri, Redžinald Oukli i Džozef Sviting, optuženi su za ubistvo. Krv ubijenog Bejkera pronađena je u Luisovom automobilu, dok njegovo belo odelo koje je nosio te večeri nikad nije nađeno.

Na kraju je postignut sporazum da Luis svedoči protiv svojih prijatelja, no to svedočenje nije bilo naročito optužujuće, sam Luis optužen je samo za ometanje pravde i kažnjen je uslovno na godinu dana, dok ga je Liga kaznila 250.000 dolara. Optužbe protiv Ouklija i Svitinga takođe su odbačene nekoliko meseci kasnije, a Luis je 2004. postigao sporazum sa porodicom tada četvorogodišnje Indije Lolar, rođene nekoliko meseci posle ubistva njenog oca Ričarda. Tvrdi se da je u pitanju suma od 13 miliona dolara.

Godinu dana posle nerasvetljenog dvostrukog ubistva, Rej Luis ponovo je slavio posle Superboula, ali ovog puta to je bilo njegovo slavlje jer je sa Baltimor Rejvensima osvojio titulu pobedom nad Njujork Džajantsima 34:7. Luis je bio proglašen za najboljeg igrača finala, a te sezone po prvi put izabran je i za defanzivca godine, što je ponovio 2003. godine.

U ovih 13 godina ozbilno je poradio na svom imidžu, ali i dalje ima ljudi koji ga smatraju ubicom, mada javnost nikad nije saznala šta se tačno desilo kobnog jutra 31. januara 2000. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA