EVROLIGA: Teo promašio pobedu, pa CSKA izgubio u produžetku!

Miloš Teodosić promašio šut za pobedu u regularnom delu, pa CSKA izgbio posle produžetka u Madridu. Saša Obradović i Alba doživeli pravi debakl na gostovanju Žalgirisu (92:56)* Ubedljive pobede u Grupi F ostvarili Barselona i Makabi protiv Montepaskija i Bešiktaša

  • 0

"Srpski" CSKA iz Moskve zabeležio je i drugi uzastopni poraz. Meru im je uzeo, posle produžetka Real u Madridu 86:78.

Džejsi Kerol i Miloš Teodosić promašili su u regualrnom toku trojke za pobedu svog tima, a u dodatnih pet minuta trojku za drugi produžetak promašio je i Zoran Erceg.

Real je ovom pobedom ostao jedini neporaženi tim u Top 16 fazi Evrolige.

Odlično veče u Madridu imala su četvortica srpskih košarkaša. Zoran Erceg se nakon neugodne povrede vratio sa 13 poena i dva skoka, isti broj poena uz pet uhvaćenih lopti i četiri asistencije imao je Miloš Teodosić. Nenad Krstić je imao 11 poena i šest skokova, a Vladimir Micov je pored 12 poena imao dva skoka i tri asistencije.

Za razliku od Reala, lake pobede ostvarili su Olimpijakos protiv Fenerbahčea (82:71) i Barselona protiv Sijene (85:66). Prvaka Evrope ponovo je predvodio Spanulis sa 15 poena, a kod gostiju su najbolji bili Mekejleb i Bogdanović sa po 20. Uroš Tripković u igri je proveo 15 minuta i zabeležio pet poena.

Sjajan meč odigrao je Ante Tomić sa 20 poena i sa pet skokova i isto toliko asistencija, a u gostujućem sasatavu Bobi Braun ubacio je 19 poena.

U prvom meču šestog kola E grupe TOP 16 faze Evrolige, košarkaši Žalgirisa su na svom terenu razbili berlinsku Albu sa 92:56 (26:21, 18:16, 26:9, 22:10).

Tim iz Litvanije je tako zabeležio drugu pobedu, i održao nadu o plasmanu u nokaut fazu. Domaćini su tokom cele utakmice imali prednost, a prelomni momenat utakmice dogodio se u trećoj četvrtini, kada je ekipa Saše Obradovića ubacila samo devet poena!

Najefikasniji u timu Žalgirisa bio je hrvatski internacionalac Marko Popović sa 22 poena i 5 asistencija, dok je kod gostiju Jašin Idbihi ubacio 12 poena.

EVROLIGA – REZULTATI:

Grupa E:

Žalgiris – Alba 92:56

Real Madrid – CSKA Moskva 66:66, (produžetak) 86:78

Unikaha - Anadolu Efes (petak)

Panatinaikos - Bamberg (petak)

Grupa F:

Bešiktaš – Makabi Elektra 55:77

Olimpijakos – Fenerbahče Ulker 82:71

Barselona Regal – Montepaski Sijena 85:66

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA