IZ ZATVORA NA "POLJUD": Robijaši čiste stadion Hajduka!

Splitski klub zbog besparice postigao dogovor sa lokalnim zatvorom o čišćenju tribina, pa će taj posao obavljati osuđenici

  • 0

Svetska ekonomska kriza pogodila je dosta fudbalskih klubova bivše Juge. Većina srpskih klubova, a naročito Crvena zvezda, već dugo grcaju u dugovima. Isto tako je i u splitskom Hajduku, ali na "Poljudu" su pronašli način da bar malo regulišu bespotrebni izliv novca.

Slavni klub iz Splita, koji zbog velikih finansijskih problema gleda da uštedi gde god je to moguće, inicirao je dogovor sa lokalnim zatvorom da petorica zatvorenika iz splitskog zatvora čiste tribine "Poljuda".

- Istina je, splitski zatvor sklopio je ugovor o pružanju usluga čišćenja gradskog stadiona "Poljuda" sa Hajdukom, pa će taj posao obavljati zatvorenici - rečeno je u Ministarstvu pravosuđa.

U ugovoru stoji da će na poslovima zatvorenici raditi najviše osam sati na dan. Hajduk će obezbediti topli obrok i platiti oko 17 kuna (2,5 evra) po satu. Od te sume zatvorenicima će ići 25 odsto, a ostatak novca će ići za potrebe zatvora, odnosno poboljšavanje uslova za zatvorenike.

Naravno, dok zatvorenici budu čistili, dežuraće čuvari koji će ih dovesti i vratiti u zatvor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA