EPSKI TRENUTAK: Fudbaler dobio PLAVI karton! (VIDEO)

Prvi slučaj plavog kartona zabeležen je u Grčkoj, gde je izvesni Jorgo Kaldis gol postigao rukom. Kako ga niko od sudija nije video, a posle minut-dva "rasprave" on je priznao greh, nagrađen je plavim kartonom

  • 0

Da li iko zna čemu u "velikom" fudbalu služi plavi karton? Za, onaj, američki, dvoranski, znamo da signalizira da igrač kojem je pokazan mora na klupu za kažnjene, ali do sada nismo imali prilike da ih vidimo u "pravom".

Snimak koji možete pogledati sugeriše da i u velikom postoji plavi karton. Sve se dešavalo na meču nižerazrednih grčkih ekipa, a kako piše portal sport24.gr, ova liga je izabrana da bude "pionir" za nešto što UEFA želi da uvede. Plavi karton je u "razvojnoj fazi", a dodeljivaće se igračima koji pokažu veliki fer-plej na terenu. Eto, prvi slučaj plavog kartona zabeležen je u Grčkoj, gde je izvesni Jorgo Kaldis gol postigao rukom. Kako ga niko od sudija nije video, a posle minut-dva "rasprave" on je priznao greh, nagrađen je plavim kartonom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA