DRAMA U GRANADI: Ronaldov autogol srušio Real (VIDEO)

Prva zvezda "kraljevskog kluba" ubacio loptu u mrežu svog tima, čime su Madriđani poraženi 1:0* Posle sedam mečeva Hetafe zabeležio pobedu 3:1, i to posle preokreta, jer je La Korunja povela* Espanjol pobedio Levante 3:2

  • 2

Fudbaleri Real Madrida doživeli su pravi šok na gostovanju u Granadi pošto su poraženi 1:0 u 22. kolu Primere. Međutim, bar da ih je rival nadigrao i pobedio, nego su izgubili jer je Kristijano Ronaldo dao autogol.

Ovo je prvi autogol Ronalda u karijeri a posle 345. prvenstvenih utakmica i posle 220 ligaških pogodaka za tri kluba, sjajni Portugalac je zatresao i mrežu sopstvenog kluba. Ronaldo je centaršut iz kornera sproveo iza leđa Dijega Lopeza.

Madri]ani su imali još 70 minuta da preokrenu, ali nisu uspeli čak ni da izjednače, a najbolju priliku je propustio Benzema u finišu meča kada je promašio prazan gol.

Bila je ovo prva pobeda Granade nad Realom posle 39 godina, a vredi pomenuti i da su debitovala dva najnovija pojačanja Andalužana: Nolito iz Benfike i Buonanote iz Malage. Andalužani su definitivno kobni za Real ove sezone, jer su u ovoj regiji poraženi i od Betisa, Sevilje i Malage ove sezone!

Fudbaleri Hetafea pobedili su na svom terenu u Madridu ekipu Deportiva iz La Korunje 3:1 u utakmici 22. kola španske Primere. Ovo je bila prva pobeda ekipe Hetafea u šampionatu posle čak sedam mečeva. Deportivo je posle ove utakmice ostao "zakucan" za dnu tabele.

Početak nije bio obećavajujući za domaće navijače, pošto je Deportivo poveo golom Picija iz penala u 12. minutu, a zbog prekršaja je isključen golman Hetafea Migel Moja. Ipak, u 25. minutu domaći tim je izjednačio, a gol je, takođe s bele tačke, postigao Dijego Kastro.

Potpuni preokret usledio je u samoj završnici utakmice. Prvo je u 71. minutu drugi žuti karton i isključenje zaradio fudbaler Deportiva Abel Agilar.

Vođstvo domaćinu doneo je Hesuz Vaskez u 81. minutu, a samo tri minuta kasnije pobedu Hetafea potvrdio je Kolunga.

Fudbaleri Espanjola su u Barseloni savladali gostujući Levante 3:2 u meču 22. kola španske Primere, i nastavili "beg" iz opasne zone na tabeli. Espanjol je poveo u 41. minutu autogolom Visentea Ibore, ali je šest minuta kasnije izjednačio Ruben Garsija.

Nastavak meča, međutim, pripao je domaćinu. Prvo je Kristijan Stuani u 67. minutu doneo novo vođstvo Espanjolu, a dva minuta kasnije bodove je osigurao Serhio Garsija. Poraz Levantea ublažio je Obafemi Martins tri minuta pre kraja utakmice.

PRIMERA, 22. kolo:

Petak:

Valjadolid – Bilbao 2:2

(Guera 8, Buenjo 15 – De Markos 22, Susaeta 50)

Subota:

Osasuna – Selta 1:0

(Armenteros 55)

Hetafe – Deportivo 3:1

(Kastro 25pen, Alvaro 81, Kolunga 84 – Pici 12pen)

Espanjol – Levante 3:2

(Stuani 67, Garsija 69. - Navaro 42 auto. Garsija 47.)

Granada – Real Madrid 1:0

(Ronaldo 22.autogol)

Nedelja:

Malaga – Saragosa (12.00)

Sevilja – Rajo Valjekano (17.00)

Valensija – Barselona (19.00)

Atletio Madrid -Betis (21.00)

Sosijedad – Majorka (21.00)

TABELA: Barselona 58 bodova, Atletiko Madrid 47, Real Madrid 43, Malaga i Betis po 35, Rajo Valjekano 34, Valensija i Levante po 33…

(Telegraf.rs / Foto: AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA