NFL: Adrijan Piterson najbolji, sedam novih lica u Kući slavnih!

Raningbek Minesote ubedljivi je pobednik u glasanju za MVP šampionata, Pejton Mening na drugom mestu

  • 0

Adrijan Piterson, raningbek Minesota Vajkingsa, izabran je za najboljeg igrača NFL sezone u glasanju Asošijeted presa. Piterson je istovremeno izabran i za najboljeg ofanzivnog igrača.

Sjajni raningbek Minesote vratio se na teren posle teške povrede zarađene u prethodnoj sezoni i nadmašio je sva očekivanja istrčavši 2.097 jardi, samo devet jardi manje od rekorda Erika Dikersona iz 1984. Ponesen takvim učinkom Pitersona, koji je zabeležio i 13 tačdauna, jedan hvatanjem, tim Minesote sasvim neočekivano stigao je do plej-ofa sa bilansom 10-6, čak sedam pobeda boljim od 3-13 godinu dana ranije.

Piterson je prvi raningbek izabran za najboljeg u sezoni posle Ladanijena Tomlinsona iz 2006. U međuvremenu, priznanja su odlazila u ruke kvoterbekova Toma Brejdija, Pejtona Meninga i Arona Rodžersa.

Piterson je dobio 30,5 glasova od 50 mogućih, dok je sve ostale pokupio Pejton Mening, kvoterbek Denver Bronkosa, koji se vrlo uspešno vratio na teren i zaigrao za novi klub posle razlaza sa Indijanapolisom, u kojem je propustio celu poslednju sezonu zbog nekoliko operacija vrata. Mening je dobio utešnu nagradu za povratnika godine.

Najbolji odbrambeni igrač sezone je difenziv end Hjustona Džej Džej Vat, koji je bio predvodnik po broju sekova - 20,5, a dobio je čak 49 od 50 mogućih glasova.

Za ofanzivnog debitanta godine izabran je kvoterbek Vašingtona Robert Grifin III, ispred takođe sjajnih početnika kvoterbekova Endrjua Laka iz Indijanapolisa i Rasela Vilsona iz Sijetla.

Defanzivni debitant godine je lajnbeker Karoline Luk Kikli, prvi u sezoni po ukupnom broju obaranja (solo plus asistencije) sa 164.

Brus Arijans postao je prvi privremeni trener koji je izabran za najboljeg u prvenstvu, pošto je u većem delu sezone zamenio na klupi Indijanapolisa Čaka Pagana, koji se lečio od leukemije. Arijans je ekipu uveo u plej-of, a zatim je dobio novi posao kao glavni trener Arizona Kardinalsa.

Veliko finale NFL sezone Superboul na programu je u noći između nedelje i ponedeljka, pola sata posle ponoći, a u borbi za titulu snage će odmeriti San Francisko Fortinajnersi i Baltimor Rejvensi.

Takođe, izabrani su i novi članovi Kuće slavnih, to su trener Bil Parsels, dvostruki osvajač Superboula sa Njujork Džajantsima i finalista sa Nju Inglandom, defanzivni tekl Voren Sep, risiver Kris Karter, igrači ofanzovne linije Leri Alen i Džonatan Ogden i dva veterana Kurli Kalp defanzivni tekl, i Dejv Robinson, koji je bio istovremeno lajnbeker i šuter.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA