SAZNAJEMO: Fajnal-for vaterpolo Evrolige u "Areni"?

Srbija ima velike šanse da se Partizan i Zvezda nađu na završnom turniru Evrolige, a kako saznajemo, "crno-beli" će konkurisati za organizaciju takmičenja čim dobiju garancije od grada Beograda

  • 1

Beograd bi ovog proleća mogao da priredi neverovatan vaterpolo spektakl! Zamislite 20.000 ljudi na vaterpolo utakmici Crvene zvezde i Partizana! To bi bila scena koja bi zlatnim slovima bila upisana u istoriji svetskog vaterpola, jer je niko nikada nije priredio!

Doduše, niko i ne može da priredi takav događaj osim nas iz Srbije. Kako Telegraf nezvanično saznaje, završni turnir vaterpolo Evrolige mogao bi da bude odigran u beogradskoj "Kombank Areni".

Srbija u elitnom takmičenju ima prvi put u istoriji čak tri kluba Partizan, Crvenu zvezdu i Vojvodinu, a postoje realne šanse da večiti rivali izbore plasman na fajnal- for, koji će biti odigran u prvoj nedelji juna.

SPEKTAKL U NAJAVI

Nedavni duel u finalu Kupa Srbije između večitih rivala, pred skoro 3.000 navijača na Banjici, pokazao je da je vaterpolo dobio na popularnosti

Bio bi to pravi spektakl kada bi se Partizan i Zvezda sastali u polufinalu ili još bolje finalu Evrolige i borili za titulu prvaka Evrope, pa nema sumnje da bi na tribinama "Arene" bilo i više od 20.000 navijača.

Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, Partizan će se prijaviti za organizaciju ovog turnira u Beogradu, čim dobije garancije grada da će dati podršku, jer organizacija iziskuje velika sredstva (od 50.000 do 100.000 evra).

Logično je da se tada u organizaciju uključi i Zvezda, ukoliko izbori plasman na završni turnir. Onda je sasvim realno da turnir četiri najbolja tima bude u "Kombank Areni" jer bi to svakako bio najveći vaterpolo događaj u Evropi ikada.

E sad, potrebno je i malo sreće, odnosno da se Partizan i Zvezda plasiraju na fajnal-for, mada, sudeći po igrama i rezultatima u prvoj fazi imaju velike šanse, pa bi ova ideja bila pretočena u delo.

Foto: Tanjug

Partizan je izborio plasman u osminu finala i to dva kola pre kraja, jer ima četiri pobede poraz i jedan nerešen rezultat, dok je Crvena zvezda ima četiri pobede i dva poraza, i takođe je na pragu plasmana u osminu finala.

U sledećoj fazi  Evrolige igra se eliminaciona runda osmine finala, gde se sastaje 16 najboljih ekipa iz prve faze po sistemu da prvoplasirana ekipa iz Grupe A sa četvrom iz Grupe B i tako redom. Nakon toga pobednici idu u četvrtfinale, pa zatim na fajnal-for.

Popularnost vaterpola naglo je skočila ove godine u Srbiji, jer smo dobili najjaču ligu u Evropi gde se četiri kluba ravnopravo bore za titulu šampiona. Zvezda je lider prvenstva, osvojila je i Kup, a na njenim mečevima ima stalno više od 2.500 navijača, koliko može da stane na bazen Tašmajdan.

Navijači su više puta tražili od Uprave kluba da organizju neki meč u "Pioniru" ili pak "Areni" jer bi "delije" sigurno napunile ove dve hale.

Čak su navijači i predlagali da oni sakupe novac za finasiranje montaže bazena u Pioniru, ali zbog komplikovane organizacije, kao i drugih sportova koji se igraju u ovoj hali, "crveno-beli" nisu mogli tu da igraju Evroligu već na Tašu.

Međutim, u junu nema sportskih događaja toliko, pa bi mogla da se organizuje završnica Evrolige u "Kombank Areni"

U "ARENI" PREDVIĐEN MONTAŽNI BAZEN

Prema saznajima Telegrafa, "Kombank  Arena" je projektovana tako da se na centralnom terenu može izgraditi montažni olimpijski bazen. Takođe, predviđeno je i da ova hala ima stalni pomoćni bazen koji bi se koristio tokom cele godine.

Međutim, problem bi mogla da bude finasijska strana montiranja bazena, jer prema nekim informacija cena za montažni bazen u "Kombank Areni" ide i do 200.000 evra, što je mnogo za klubove, ukoliko grad i država ne stanu iza toga.

Do sada je u "Areni" organizovan veliki broj kulturnih i sportskih manifestacija. Najveći sportski događaji svakako su košarkaški "Dajmond bol" 2004, Evropsko prvenstvo u košarci i odbojci i finalni turnir odbojkaške Svetske lige, veliki mečevi košarkaša Partizana i košarkaške selekcije Srbije i mnogi drugi. Pa zar onda nije red da Srbija i Beograd gledaju i vaterpolo u najvećoj dvorani na Balkanu.

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA