POKLON ZA KRAJ: Lukić donosi dva miliona evra!

Bivši predsednik FK Crvena zvezda u prostorijama Vlade Srbije u prisustvu prvog čoveka Sportskog društva Petra Škundrića potpisao aneks ugovora koji bi klubu sa "Marakane" trebalo da donese dva miliona evra u prvoj rati, a 4,5 do kraja godine

  • 2

Bivši predsednik FK Crvena zvezdaVladan Lukić u ponedeljak je u prostorijama Vlade Srbije potpisao novi finansijski povoljniji ugovor sa generalnim sponzorom "Gaspromom", koji bi trebalo da klubu sa "Marakane" godišnje donosi 4,5 miliona evra.

Dokument je potpisan u prisustvu Petra Škundrića, predsednika Sportskog društva Crvena zvezda, preko kog će i stizati novac od ruske kompanije. Veći deo sredstava biće usmeren u fudbalski klub, oko četiri miliona evra, dok će ostatak otići na druge sportove.

Razlog zašto je Lukić potpisnik aneksa ugovora, koji važi do leta 2015, jeste što je on još bio predsednik u oktobru kada je potpisan Memorandum o proširenju saradnje sa ruskim energetskim gigantom. Tada je uz pomoć Škundrića ugovoren povoljniji aranžman, ali procedura oko redefinisanja ugovora trajala je u "Gaspromu" do polovine januara. Kako je na dokumentu ime bivšeg predsednika, Lukić je morao da bude potpisnik, a ne neko iz novog rukovodstva.

Na taj način ugovor praktično teče od oktobra prošle godine, što je dobro za "crveno-bele", jer je prema sporazumu "Gasprom" dužan da u prvoj transakciji uplati oko dva miliona evra, tako da je ruska kompanija na taj način postala dužnik kluba iz Ljutice Bogdana.

Uplata će ići preko Sportskog društva, a biće izvršena tek kad se odblokira račun. Naredne rate do predviđenih 4,5 miliona evra biće isplaćene do kraja 2013.

Zvezdin račun je trenutno u blokadi oko 100 miliona dinara (900.000) evra, a generalnom sekretaru Miodragu Zečeviću ove nedelje predstoje ključni razgovori sa pojedinim poveriocima, pre svih "Marfin" bankom.

(Telegraf.rs / Izvor: Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dodje maca na vratanca

    6. februar 2013 | 11:34

    Lukicu kralju,eto koliko cene Dzaju i Coikija Rusi pa su Tebe zvali da potpises ugovor.Vratices se ti na velika vrata,Dole Covic,dole Dzajic....ziveo Lukic

  • ОБИЛИЋ

    6. februar 2013 | 09:46

    Лоповчине Лукић-Весић да врате 25 милиона које су украли од Звезде. И да робијају.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA