VUJOŠEVIĆ: Kup je obezvređen, a Zvezda je prvi favorit!

Trener Partizana ocenio da je šteta što pobeda u kupu ne donosi ništa osim samog trofeja i da je neverovatno da sa prostora bivše Jugoslavije samo dva tima igraju u Evroligi

  • 3

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ocenio je pred završni turnir Kupa Radivoja Koraća da je ovo takmičenje obezvređeno, kao i domaće prvenstvo, jer ne donosi ništa osim samog trofeja.

- Kup je takmičenje koje je u velikoj meri obezvređeno jer od ove sezone ne donosi ništa osim trofeja. Žalosno je da su se domaći šampionat i Kup sveli samo na kvalifikacije za Jadransku ligu jer ona donosi poene za Evroligu. Čelnici Saveza treba da se zapitaju da li je to u interesu srpske košarke. Što se Kupa tiče, moja ekipa ide uvek na pobedu, pa i na treningu momci imaju taj imperativ kad igraju međusobno - izjavio je Vujošević.

- Pod hitno mora da se pronađe način kako bi se vratio značaj naših takmičenja jer ovako ne može. Prosto je neverovatno da sa prostora cele bivše Jugoslavije samo dva tima igraju u Evroligi - smatra trener "crno-belih".

- Sa druge strane, ne može se reći da ekipe neće biti motivisane u Kragujevcu. Želja svakog sportiste je da pobedi, pa makar to bilo i u prijateljskoj utakmici. Partizan dugo vlada u Srbiji, ima 11 uzastopnih titula i želja ostalih ekipa je da pokažu sav svoj kvalitet i napredak. Da bi to dokazali, potrebno je da pobede Partizan - rekao je Vujošević.

Završni turnir Kupa Radivoja Koraća počinje u četvrtak u Kragujevcu, a košarkaši Partizana, koji brane trofej, u četvrtfinalu igraju protiv Slobode iz Užica od 21 sat. Na pitanje ko je favorit da osvoji trofej, trofejni stručnjak je možda malo i iznenadio kratkom odgovorom.

- Crvena zvezda, Radnički, pa Partizan.

Trener Partizana ocenio je da je žreb bio povoljan za njegovu ekipu, ali ne želi da njegovi izabranici ikoga shvate olako.

- Prvi put nam je žreb naklonjen, ali nećemo potcenjivati ni Slobodu ni Mega Vizuru, sa kojom ćemo se najverovatnije sastati. Imaju vlasnika Miška Ražnatovića, koji je ambiciozan i želi da klub uspe - rekao je Vujošević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • speedy

    6. februar 2013 | 16:01

    svako takmicenje ja bezvredno,ako partizan nije favorit.I euro liga je bezvredna

  • Mornar

    6. februar 2013 | 17:27

    Opet svinja kaze GROK!

  • chare

    6. februar 2013 | 19:26

    čovjek vam istinu govori pa jel da vam slovenci i hrvati određuju kako da idete u euroligu nek oni sebi prave aba ligu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA