LIGA ŠAMPIONA: Zvezda razbila Krojclingen, Vojvodina nemoćna u Barseloni

"Crveno-beli" lako pobedili Krojclingen u gostima 24:12 i obezbedili mesto ispred Olimpijakosa na kraju prve faze. Vojvodina pružila "samo" jak otpor Barseloneti u meču pretposlednjeg kola C grupe Lige šampiona, ali je na kraju ipak poražena rezultatom 7:5

  • 0

Lagana pobeda Crvene zvezde u Švajcarskoj protiv Krojclingena za drugo mesto ispred Olimpijakosa. Izabranici Dejana Savića vodili su na poluvremenu 12:6, a na kraju izvojevali pobedu rezultatom 24:12.

Uoči 10. kola i okršaja sa Jugom u Hrvatskoj (27. februar), "crveno-beli" definitivno su zauzeli drugu poziciju. Trećeplasirani Olimpijakos jeste u sredu uveče pobedio u svom bazenu Monpelje (18:6), ali ima gori skor u međusobnim duelima sa osvajačem Kupa Srbije.

Najefikasniji je bio Andrija Prlainović sa pet golova, Vapenski i Viktor Rašović postigli su po četiri.

U drugom meču u grupi Olimpijakos je savladao Monpelje 18-6.

TABELA GRUPE B: Jug 21, Crvena zvezda 15, Olimpijakos 12, Monpelje (+1) 6, Krojclingen 0.

PAROVI 10. KOLA: Jug - Crvena zvezda, Krojclingen - Olimpijakos.

Barseloneta - Vojvodina 7:5

Novosadski Vaterpolo klub Vojvodina izgubio je u pretposlednjem kolu grupne faze Lige šampiona od Barselonete u prestonici Katalonije 7:5.

Španski tim je odlično počeo meč i poveo sa 3:0 posle prvog perioda. Novosađani su uspeli da se trgnu u drugih osam minuta i dobiju taj deo igre sa 3:2, a u trećem periodu stižu i do izjednačenja - 5:5. Barseloneta tada prekida seriju našeg tima i u poslednju četvrtinu ulazi sa golom prednosti. Samo jedan pogodak je viđen u poslednjem delu meča i ispostavilo se da je on bio dovoljan za trijumf domaćina.

Vojvodina će u poslednjem kolu 27. februara ugostiti Brešu, direktnog rivala za prolazak u dalje takmičenje.

Tim iz Barselone zabeležio je šestu pobedu, kojom je potvrdio prvo mesto na tabeli, dok su Novosađani doživeli četvrti poraz.

Vojvodina je tako pred poslednje kolo na poslednjem mestu na tabeli, ali i dalje ima šanse da se plasira u narednu fazu. Za to joj je u poslednjem kolu potreban trijumf nad Brešom, jednim od konkurenata za dalji plasman.

U drugom meču kola, Breša je slavila sa 11:9 protiv Marseja, koji je slobodan u poslednjem kolu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA