DA LI STE ZNALI: Gej fudbalska liga u 20 zemalja!

Međunarodna gej i lezbijska fudbalska asocijacija (IGLFA) osnovana je 1992. godine, i za 20 godina je okupila više od 80 timova iz 20 zemalja širom sveta

  • 2

Poznato je da je gej sportisti imaju kontroverzan status i da su mišljenja podeljena oko toga da li je pametno da, posebno fudbaleri, priznaju da su homoseksualne opredeljenosti.

Taj problem nemaju oni koji se prikljče timovima koji su deo IGLFA.

Međunarodna gej i lezbijska fudbalska asocijacija (IGLFA) osnovana je 1992. godine, i za 20 godina je okupila više od 80 timova iz 20 zemalja širom sveta.

Za sve vreme svog postojana, IGLFA ne organizuje samo međunarodne turnire na godišnjem nivou, već se angažuje i u drugim aktivnostima poput podrške lokalnim klubovima koji su u asocijaciji, kao i koordinacije timova u Federaciji gej Igara.

U junu ove godine će se uz pomoć sponzora organizovati Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Asocijacija se može pohvaliti time što je pomogla timovima u Africi, Latinskoj Americi, i istočnoj Evropi da učestvuju na turnirima.

Misija asocijacije je da poveća samopoštovanje gej muškaraca i žena širom sveta i stvori poštovanje i razumevanje kod strejt populacije kroz fudbal. Osim toga, IGLFA radi na uspostavljanju međunarodne fudbalske mreže da se promovišu fizičko i taktičko razumevanje fudbala.

U glavnom gradu Nepala, Katmanduu, u oktobru su se prošle godine odigrale prve gej Olimpijske igre na azijskom kontinentua kojima su se za tri dana nadmetali na stotine lezbijki, homoseksualaca, biseksualaca i transrodnih atletičara.

(Telegraf.rs / Foto: euro2013dublin.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr

    7. februar 2013 | 19:28

    Kako dolaze na stadion u stiklice sa torbicom?

  • jaaaaaa

    7. februar 2013 | 20:58

    Uf, tu je pakleno nakon utakmice kad se tusiraju! Moraju pjeske kuci jer ne mogu da sjede

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA