Armstronga tuži bivši sponzor i traži 12 miliona dolara

"Vreme je da gospodin Armstrong snosi posledice za svoja dela", stoji u tužbi Osiguravajuće kompanije iz Dalasa "SCA promotions"

  • 0

Osiguravajuća kompanija iz Dalasa "SCA promotions" podnela je tužbu protiv bivšeg američkog bicikliste Lensa Armstronga, koji je nedavno u intervjuu Opri Vinfri priznao da se godinama dopingovao.

Ta kompanija je, takođe, podnela zahtev da joj Armstrong isplati 12 miliona dolara, koliko je iznosio ukupan bonus za sedam pobeda na trci "Tur d'Frans".

Armstrong je u oktobru doživotno suspendovan zbog korišćenja nedozvoljenih sredstava i oduzeto mu je svih sedam titula sa "Tura", koje je osvojio od 1999. do 2005. godine.

SCA u tužbi navodi da su Armstrong i njegov menadžer Bil Steplton lagali i tako prevarili tu kompaniju za milione dolara. Ističe se da je Armstrong 2005. nekoliko puta svedočio pod zakletvom da nije koristio steroide i krvni doping kako bi pobedio.

"Vreme je da gospodin Armstrong snosi posledice za svoja dela. On je sam priznao da se dopingovao, da je lagao i da je pretio ljudima", kaže se u tužbi u kojoj se zahteva suđenje.

Inače, američki mediji su objavili  da se protiv Armstronga vodi nova istraga, a dokazi koji su ranije prikupljeni i tiču se činjenice da je biciklista varao tokom karijere mogli bi da koriste federalnim vlastima.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA