Parma: Inzagi prestar, Krespo takođe

U italijsnkom klubu kažu da dovode igrače određene starosne dobi, a Krespo je sam doneo odluku da ode sa stadiona Tardini

  • 0

Uprava italijanske Parme demantovala je navode da je u zimskom prelaznom roku želela da dovede napadača Milana Filipa Inzagija.

- Nismo bili zaintersovani za Inzagija. Trudimo se da dovedemo fudbalere određene satrosne dobi, kako bi klub imao budućnost. Iz Rome je došao Stefano Okaka, igrač koji ima potencijala za napredak - rekao je generealni direktor Pijetro Leonardi.

On je demantovao da je klub spreman da proda dvadesetšestogodišnjeg Danijele Galopu Fiorentini.

Tridesetosmogodišnji Inzagi je od 1991. godine odigrao 296 utakmica za Milan i postigao 125 golova, a ove sezone zabeležio je samo pet nastupa za "rosonere" i nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

Inzagija i dalje obožava veliki broj navijača Milana, ali trener Alegri ne računa na "Mister Pipa", koji je nekoliko puta tvrdio da neće napustiti San Siro.

Arivederči, Krespo!

Pored Okake, na stadion Tardini dolazi i nova snaga iz Inđije. Da u Parmi nema mesta za vremešne igrače, potvrđuje i odlazak Ernana Krespa. Na konferenciji za štampu, 37-ogodišnji igrač je sa suzama u očima saopštio da za njega nema mesta u klubu, i da zbog toga ne treba da gleda utakmice sa klupe ili tribina. Krespo je u Parmi od 2010.godine, a prvi put ga je ovaj klub kupio 1996. godine.

- Predsednik Tomaso Đirardi i direktor Pijetro Leonardi su me pitali da se vratim u teškim trenucima za klub, a i ja sam želeo da se vratim kući. Sve je prošlo dobro, jer smo tada završili na osmom mestu, a ja sam bio najbolji strelac kluba. Ekipa je danas u dobrom stanju, i u poslednjih šest meseci je očigledno da može i bez mene - rekao je tužno Krespo.

- Odlazim mirno, sa znanjem da nisam više deo tehničkog projekta, jer je Parma "dobrog zdravlja" - rekao je Južnoamerikanac, dodajući da ima ponude iz Indije, Kine, Katara i Amerike.

Direktor kluba Đirardi počasnim aplauzom pred novinarima pozdravio je Krespa i dodao da mu je bila čast što ga je vratio u redove kluba pre dve godine.

- On je pravi čovek, na terenu i van njega. Odlučio je da zastane na trenutak da bi odlučio šta će dalje. Uvek smo bili u odličnim odnosima, i biće problema za svakog ko kaže da smo ga "šutnuli".Kad god bude želeo da da svoj doprinos klubu, na stolu će ga čekati ugovor - rekao je Đirardi.

Igrajući u Parmi, Laciju, Interu, Milanu i Đenovi, Krespo je dao 153 gola u Seriji A na 340 utakmica. Od toga je 72 pogotka postigao na 162 utakmice u dresu Parme.

(Tanjug/Telegraf/ foto: acmilan.com i fcrparmatv)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA