GOSPODSKI: Fergi se neće igrati "Murinjovih igara"

Menadžer Mančester junajteda izuzetno ceni Žozea Murinja, i zna da će se Portugalac "igrati u medijima" pred meč osmine finala Lige šampiona, ali Fergi tome neće podleći

  • 0

Tradicija se nastavlja i "dvomeč" Lige šampiona između Reala i Mančester junajteda počeće u Madridu 13. februara, a prethodiće mu duel Žoze Murinjo - Aleks Ferguson, koji će proći uz neko od najboljih svetskih vina.

Njih dvojica poštuju se od kada su se prvi put sreli, u Ligi šampiona u sezoni 2003/04, kada je Murinjo sa Portom izbacio Junajted u četvrtfinalu, pa potom i osvojio titulu prvaka Evrope. Rivalstvo je nastavljeno dok je Portugalac bio menadžer Čelsija, ali je malo utihnulo njegovim odlaskom u Inter, pa kasnije i u Real.

Iako se ne viđaju sada toliko često, Fergi nije zaboravio kako Murinjo voli da vodi "medijski rat" pred svaki važan meč. U intervjuu za BBC Sport, Ferguson kaže da uoči mečeva 13. februara i 5. marta neće učestvovati u tim "igricama".

- On voli da ih igra, briljantan je u tome - rekao je Ferguson, i dodao:

- Nikada niste sasvim sigurni šta je njegov sledeći potez. Ja neću krenuti niz tu ulicu, pustiću ga da sam korača - iskusan je Čiča.

Ferguson tvrdi da ga 13. februara na "Santjago Bernabeuu" očekuje najteži test ove sezone.

- Moram da budem siguran da sam izabrao pravi tim za tu utakmicu, to nam je najveći ispit do sada. Oni ne gube mnogo utakmica u Madridu. Atmosfera tamo biće apsolutno fantastična - rekao je menadžer koji je Junajtedu doneo dve titule prvaka Evrope - 1999. i 2008. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA