SERIJA A: Juve lako sa Fiorentinom, pa onda slavio remi u Rimu (VIDEO)

Sjajan gol Crnogorca i jedan Matrija doneli su šampionu lak trijumf nad Fiorentinom (2:0). U drugom meču Lacio i Napoli podelili bodove na "Olimpiku" (1:1) i dozvolili Juventusu da pobegne na pet bodova razlike

  • 0

Juventus je pobedio Fiorentinu (2:0) u prvom meču 24. kola Serije A, što mu je bilo dovoljno da sačuva lidersku poziciju bez obzira na druge rezultate. Kasnije se ispostavilo i da se odlepio na pet bodova prednosti zbog remija druge i treće ekipe prvenstva, pošto su u Rimu remizirali Lacio i Napoli (1:1).

Juventus je došao do prednosti već u 20. minutu preko Mirka Vučinića, a prednost je duplirao posle komične situacije Alesandro Matri u 41. minutu.

Matriju je pre šuta spala kopačka s noge kojom je postigao gol, ali je na kraju ipak uspeo da se snađe.

Juve je uspeo do kraja da održi prednost i u tom momentu se odlepi na šest bodova od Napolija, ali je kasnije ta prednost spala na pet, pošto su Napolitanci u 86. minutu golom Kampanjara uspeli da izbore jedan bod na "Olimpiku".

Lacio je igrao za sebe, ali i Juventus.

Golom Serđa Flokarija domaćin je poveo u 11. minutu. Dugo je na semaforu stajao taj rezultat, sve do nekoliko minuta pre kraja. Nadu Napolitancima u borbi sa titulu sačuvao je Argentinac Hugo Kampanjaro, jer je tri minuta pre kraja savladao Marketija.

Napoli ima pet bodova manje od šampiona, dok Lacio zaostaje 11.

REZULTATI 24. kola:

subota:

Juventus - Fiorentina 2:0

(Vučinić 20, Matri 41.)

Lacio - Napoli 1:1

(Flokari 11. - Kampanjaro 86.)

nedelja:

Parma – Đenova 12.30

Atalanta – Katanija 15.00

Bolonja – Sijena

Kaljari – Milan

Palermo – Peskara

Sampdorija – Roma

Udineze – Torino

Inter - Kjevo 20.45h

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA