TABLOID SAN: Srpski gangster namestio meč Mančester junajteda!

Engleski tabloid objavio je razgovor sa navodnim srpskim mafijašem, koji tvrdi da je prisustvovao nameštanju ishoda revanš meča kvalifikacija za Ligu šampiona 2002. godine, kada je Mančester junajted pobedio Zalaegeršeg 5:0

  • 0

U aferu sa nameštanjem fudbalskih utakmica uključili su se i engleski mediji. Tabloid "San" objavio je priču navodnog srpskog gangstera Kareša, koji tvrdi da je učestvovao u nameštanju revanš meča kvalifikacija za Ligu šampiona 2002. godine, kada je Mančester junajted, posle poraza o:1 u Mađarskoj, ubedljivo savladao Zalaegeršeg 5:0 i plasirao se u takmičenje po grupama.

Kareš je rekao da je bio posrednik i prevodilac u poslu koji je vodio "veliki hrvatski mafijaš" i da se odlučio da progovori o ovom slučaju jer se posvađao sa nekadašnjim saradnicima i partnerima u kriminalnim radnjama. On je takođe rekao da se ekipa za nameštanje sastajala jednom mesečno u Budimpšeti kako bi dogovorala poslove.

- Ugovorio sam sastanak u jednom kafiću u Zalaegeršegu. Sedeo sam za susednim stolom i gledao kako se posao ugovara. Bio sam tu dok se dogovor nije završio. U pitanju su bile velike sume novca za poraz mađarskog kluba sa tri i više gola razlike - rekao je Kareš sa "San".

Golman Zalaegeršega Saša Ilić, nekadašnji reprezentativac Srbije, zaradio je crveni karton u 75. minutu, kada je skrivio penal kod rezultata 3:0.

Prema tvrdnjama engleskog tabloida, nema naznaka da je bilo ko iz Mančester junajteda umešan u nameštanje.

Na pitanje da li imaju bilo kakva saznanja da je utakmica njihovog kluba iz 2002. godine nameštena, direktor mađarskog kluba Atila Deši je rekao:

- Nismo predmet istrage i Zalaegeršeg nije umešan u takve stvari.

Sličan komentar stigao je i iz kancelarije Mančestera za odnose sa medijima:

- Mi ne znamo za bilo kakve optužbe o nameštanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA