ZATVOREN GRAD: Zagreb pod opsadom za vreme meča sa Srbijom

UEFA praksa sugeriše da na mečevima visokog rizika na stadionu bude jedan član obezbeđenja na svakih 100 gledalaca, a jasno je da će na "Maksimiru", koji prima 36.000 ljudi, biti mnogo, mnogo više od njih 360

  • 1

Kvalifikacioni meč za odlazak na Svetsko prvenstvo u fudbalu, koji se 22. marta igra u Zagrebu, a u kojem će na terenu snage odmeriti Hrvatska i Srbija, za domaću policiju, kako pišu komšijski mediji, ne predstavlja samo najveći sportski izazov.

Pripreme za "utakmicu veka" počele su i zasad se zna da će biti angažovan ogroman broj policajaca - "najveći u istoriji".

- U osiguranju utakmice učestvovaće frapantan broj ljudi - rekao je Zoran Cvrk, šef za sigurnost Hrvatskog fudbalskog saveza, i dodao:

- Poslednju reč imaće policija, a mi se spremamo da sledeće nedelje napravimo konferenciju za novinare, na kojoj ćemo upoznati javnost sa kompletnom organizacijom, na kojoj radimo poslednja dva meseca.

Već sada se zna da će policija "okupirati" ceo Zagreb, a ne samo deo oko stadiona i maksimirskog parka.

– Odlučili smo da postavimo nekoliko kontrola za ulaznice, tako da oni koji ih nemaju neće moći da priđu ni blizu stadiona, kako tamo ne bi visili po ogradama – rekao je Cvrk.

UEFA praksa sugeriše da na mečevima visokog rizika na stadionu bude jedan član obezbeđenja na svakih 100 gledalaca, a jasno je da će na "Maksimiru", koji prima 36.000 ljudi, biti mnogo, mnogo više od njih 36o! Zagrebački "Jutarnji list" piše da je dosadašnji rekord po broju aktiviranih policajaca i ostalog obezbeđenja postavljen 10. septembra 2008. godine, kada su igrali Hrvatska i Engleska. Tada je u celoj "akciji" učestvovalo 1.400 policajaca, 700 pripadnika obezbeđenja i 100 redara. Sada svi veruju da će ovaj rekord biti oboren.

(Telegraf.rs / Jurarnji list / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bruno Tzar

    11. februar 2013 | 21:55

    nista lose da serbi dodu u zg, dopremiti ih sa zeljeznickog do maksimira, zatvoriti u kaveze, i poslije utakmice odvesti do vlaka i nikom nista, privatni dolazak zabraniti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA