SELEKTOR TENISERKI: Sada je opstanak glavni cilj

Posle poraza od Slovačke, selekcija Srbije mora da igra mečeve baraža za opstanak u Svetskoj grupi Fed kupa 20. i 21. aprila

  • 0

Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš rekao je da mu je žao što veliki trud njegovih igračica nije rezultirao pobedom nad Slovačkom, i istakao da je sada glavni cilj da ekipa sačuva mesto u Svetskoj grupi.

- Žao mi je što sav trud i žrtve igračica nisu dali očekivane rezultate. Hvala devojkama na divnoj nedelji i profesionalnom odnosu koji su pokazale. Ostaje nam da sačekamo sledeći žreb, da probamo da ostanemo u najjačoj grupi Fed kupa- kazao je Vraneš na konferenciji za novinare u Nišu.

Selekcija Slovačke je u duelu prvog kola Svetske grupe Fed kupa savladala Srbiju 3:1, a poslednji, meč dublova je otkazan. U nedeljnim mečevima singla Vesna Dolonc je izgubila od Danijele Hantuhove, dok je Bojana Jovanovski poražena od Jane Čepelove.

- Niko ne može ništa da prebaci Bojani, vukla je povredu još od Australije, a samo delimično je uspela da je sanira. Ta požrtvovanost i želja da nastupi i pruži maksimum zaslužuju sve čestitke. Želim joj da se oporavi i nastavi tempom kojim je krenula ove godine - istakao je Vraneš.

Debitantkinja u srpskom Fed kup timu Vesna Dolonc pohvalila je atmosferu u ekipi, i dodala da joj je žao što nije obradovala publiku trijumfom.

- Očekivala sam podršku, bila je zaista sjajna, navijači su napravili fantastičnu atmosferu. Žao mi što nisam osvojila i drugi bod za Srbiju. Naš timski duh je neverovatan. Kada ja igram, imam osećaj kao da ceo tim igra zajedno sa mnom- kazala je Dolonc.

Ona je dodala da je Hantuhova danas igrala sjajno i da joj nikako nije dozvoljavala da uhvati ritam. Mečevi baraža za opstanak u Svetskoj grupi Fed kupa igraju se 20. i 21. aprila.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA