Igokea osvojila Kup Bosne!

Ekipa iz Laktaša pobedila je Široki 86:81 u finalu i osvojila trofej, uz fenomenalnu igru Branka Jorovića, koji je ubacio 25 poena

  • 1

Košarkaši Igokee osvajači su Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su u finalu u Laktašima savladali Široki Win rezultatom 86:81.

Izjednačena košarka viđena je sve do šestog minuta u drugoj četvrtini. Tada trojkom Gajevića Igosi odlaze po prvi put na osam poena razlike 37:29, da bi potom ponovo Gajović poenima odveo svoj  tim na dvocifrenu pednost 39:29.

Široki se nije predavao, već su napravili seriju 9:0, pa se u poslednjih 30 sekundi prvog poluvremena ušlo sa samo poenom prednosti za Igokeu 39:38. Na poluvreme se otišlo rezultatom 41:40 u korist Igokee.

Vrlo nervozno su oba tima ušla u treću četvrtinu. Igokea je ponovo preuzela utakmicu u svoje ruke, te su na krilima Branka Jorovića otišli ponovo na pet razlike 57:52. Igosi su uspeli da zadrže prednost do kraja ovog perioda, te su u poslednju četvrtinu ušli sa šest poena prednosti 65:59.

Igrala je Igokea bolje i u poslednjoj deonici. Kontrolisali su igru tokom kompletne četvrtine, ali je Široki na minut do kraja ipak uspeo trojkom Šutala da dođe do samo minus četiri 78:74. Međutim, Igokea je uspela da sačuva vođstvo do kraja, te su došli do osvajanja pehara pobednika Kupa Bosne i Hercegovine.

Do pobede je  Igokeu predvodio Branko Jorović sa 25 poena, a Hammonds je dodao 23 poena u ovom susretu.

(Telegraf.rs / Izvor: Sportsport.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA