NBA: Majami srušio Lejkerse, Klipersi slavili u Njujorku

Predvođena Lebronom Džejmsom, koji je ubacio 32 poena, ekipa sa Floride pobedila "jezeraše" 107:97

  • 0

Košarkaši Majamija pobedili su Los Anđeles Lejkerse na svom terenu 107:97 uz odličnu igru Lebrona Džejmsa koji je postigao 32 poena uz sedam skokova i četiri asistencije. Odličnu igru je prikazao i Dvejn Vejd sa 30 poena.

"King" Džejms je postavio rekord franšize Hita sa pet uzastopnih utakmica u kojima je postigao najmanje 30 poena. U ekipi Lejkersa Kobe Brajant je ubacio 28 poena, Erl Klark je dao 18, a Dvajt Hauard i Stiv Neš po 15 koševa, ali to nije bilo dovoljno da se nadigra raspoloženi Majami.

PORAZ NIKSA U MEDISONU

Ekipa Los Anđeles Klipersa uspela je da pobedi Njujork Niks u Medison Skver Gardenu rezultatom 102:88. Karmelo Entoni ubacio je fenomenalnih 42 poena, ali to ipak nije pomoglo četi Majka Vudsona.

Klipersi su dobro otvorili meč, došli su do ranog vođstva kojeg su potom ljubomorno čuvali do kraja meča. Njujork je od starta u meč ušao poprilično hladno, Majk Vudson nije imao raspoložene pojedinice osim fenomealnog Karmela Entonija koji je bukvalno bio nezaustavljiv.

Već sredinom treće deonice sjajni Melo je na svom kontu imao upisanih 30 poena. Niksi su u tim trenucima stigli čak i do prednosti, ali onda je trener gostiju Vini Del Negro u vatru ubacio iskusnog Grenta Hila koji je na neki način uspeo da umiri vidno "napaljenog" igrača Niksa.

Na drugoj strani šesti čovek Klipersa Džamal Kraford je blistao, igrao je skoro pa bez greške, i na kraju je upisao 27 poena. Blejk Grifin je nekako bojažljivo ušao u utakmicu, ali je na kraju upisao dabl-dabl sa 17 poena i 12 skokova.

NBA, rezultati:

Njujork - LA Klipers 88:102

Majami - LA Lejkers 107:97

Boston - Denver

Toronto - Nju Orleans

Orlando - Portland

Memfis - Minesota

Bruklin - San Antonio

Finiks - Oklahoma Siti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA