Manuel Žoze napušta Egipat

Portugalski trener tražio hitan sastanak sa predsednikom kluba Hasanom Hamdijem, a već je obavestio portugalsku ambasadu u Kairu da je doneo odluku da napusti zemlju

  • 0

Trener Al Ahlija Manuel Žoze tražio je raskid ugovora kako bi se vratio u Portugal, dok su trojica igrača egipatskog kluba kazali da se povlače iz fudbala posle tragedije u Port Saidu.

Portugalski trener je tražio hitan sastanak sa predsednikom kluba Hasanom Hamdijem, a kako su preneli egipatski mediji, on je već obavestio portugalsku ambasadu u Kairu da je doneo odluku da napusti zemlju.

Igrači najtrofejnijeg egipatskog kluba Mohamed Abutrika Emad Moteb i Mohamed Barakat rekli su za klupsku televiziju da ne žele više da igraju fudbal posle tragičnih događaja.

U tuči navijača dva kluba i policije u sredu uveče poginulo je 80 osoba, a preko hiljadu je ranjeno.

Do krvoprolića je došlo po završetku utakmice El Masri - El Ahli, kada su domaći navijači utrčali u teren da proslave pobedu svog tima 3:1. Oni su tom prilikom napali gostujuće fudbalere i stručni štab, a potom se sukobili sa navijačima kluba iz Kaira, što je rezultiralo jednom od najvećih tragedija u istoriji fudbala.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA