ČOVIĆ: 12 godina smo pod torturom Partizana, Vujošević hteo da isprovocira navijače!

- Zbog svih prepucavanja sa trenerom Partizana, poslao sam pismo Ðilasu, koje on nikada nije spomenuo. U tom pismu je bio konstruktivan predlog kako da prevaziđemo situaciju. Nikada nije zakazao sastanak da bismo našli rešenje i prevazišli situaciju - rekao je prvi čovek KK Crvena zvezda

  • 2

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je da u Srbiji već 12 godina traje tortura Partizana nad ostalim klubovima, dodajući da nije saglasan sa izjavom predsednika Košarkaškog saveza Srbije Dragana Ðilasa da su oba kluba kriva zbog prekida finalne utakmice Kupa Radivoja Koraća.

- Ðilasova izjava je politička, jer ne možete kao predsednik KSS, koji zastupa oba kluba, da dajete izjavu koja nije istinita. Incident su izazvali navijači Partizana i ne želim da dovodim u pitanje zvanične policijske izveštaje. Ðilas nema hrabrosti da kaže istinu, a istina je da 12 godina traje tortura Partizana, državna i politička, nad ostalim klubovima u Srbiji - rekao je Čović u izjavi Tanjugu.

On je dodao da su glavni krivci u tom "procesu" KSS i sudijska organizacija Srbije.

- Ponavljam, ovde se, nažalost, radi o političkom napadu onih koji su 12 godina podržavli diktaturu Partizana. Neću im pominjati imena, ali od Tadića pa nadalje, jer je očigledno bila ideja da se Zvezda sruši. Sada kada se Zvezda podigla i želi na sportskom terenu da ostvari rezultat ponavlja se ista igra. Nije zadatak predsednika KSS samo da vrati dugove, nego da drži organizaciju onako kako treba, bez politika i sedenja na dve stolice, držeći navodni mir, govoreći da su oba kluba kriva - objasnio je Čović.

Predsednik Zvezde je rekao da ga je posebno iznenadilo to što je Ðilas, iako direktan učesnik i očevidac događanja na parket-hali "Jezero" i van nje, dao izjavu na konferenciji za novinare u kojoj nije pomenuo neregularno suđenje.

- Zbog svih prepucavanja sa trenerom Partizana Duškom Vujoševićem, poslao sam pismo Ðilasu, koje on nikada nije spomenuo. U tom pismu je bio konstruktivan predlog kako da prevaziđemo situaciju. Nikada nije zakazao sastanak da bismo našli rešenje i prevazišli situaciju - kazao je on.

Čović je rekao da je taj klub oduvek želeo da ima normalne odnose sa Partizanom, čemu svedoči slučaj Nenada Miljanovića, kada "crveno-beli" uprkos neplaćenim dugovanjima nisu blokirali račun komšijama.

"REKAO SAM DULETU DA SE SMIRI"

Čović je rekao da je trener Partizana Duško Vujošević smišljeno pokušao da isprovocira navijače "crveno-belih".

- Vujošević nije krenuo na mene, on je došao smišljeno da isporovocira navijače Zvezde. Rekao sam mu: 'Dule skloni se, nemoj da praviš incident' i nismo razmenili nikakve ružne reči. Došlo je do provokacije navijača, posle čega je odveden - rekao je Čović Tanjugu.

Finalna utakmica Kupa Radivoja Koraća bila je prekinuta na više od 40 minuta zbog upada navijača na teren, a novi incident dogodio se kada je Vujošević prišao delu navijača među kojima je bio i Čović.

- Bio sam super miran sinoć, jer sam znao scenario najavljen na jednom beogradskom mediju koji je jako doprineo rušenju odnosa između Zvezde i Partizana. Znao sam šta je bila njihova zamisao. Ona je zapravo i najavljena - tvrdi Čović.

Košarkaši Zvezde i Partizana današnji dan proveli su u hotelu "Šumarice", gde su smešteni od početka turnira.

Finalna utakmica Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Partizana prekinuta je u 26. minutu pri rezultatu 43:43, a trebalo bi da bude nastavljena večeras od 19 sati bez prisustva publike.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RALE

    12. februar 2013 | 01:48

    Na TV Areni se jasno videlo dogovaranje Covica i Rakocevica da se utakmica ne nastavi, prekid je mnogo vise odgovarao Zvezdi , jer se njihov glavni igrac Rakoc umorio i poceo da promasuje i gresi, da utakmica nije prekinuta Partizan bi pobedio, ovako, omoguceno je da se Rakoc odmori i odigra po jedno poluvreme u dva dana. Sve ovo stvara ozbiljnu sumnju da je Zvezda smisljeno isla na prekid kada kola krenu nizbrdo, setimo se samo 2006 ili 2007 kada su Zvezdini navijaci u Pioniru namerno izazival prekid ubacivanjem plasticnih kesa sa uljem i mokracom. Covic je najvece zlo srpskog sporta i politike, da je ovo normalna zemlja odavno bi bio u zatvoru.

  • arsa

    11. februar 2013 | 19:22

    Samo privatizacija klubova jedino resenje.Ovakim sistemom oko klubova ce biti samo mafija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA